Halaszthatatlan a Lánchíd felújítása

2020. december 2. 19:13
A BKK december 15-iki határidővel várja a végső árajánlatokat.

Miután az elmúlt egy hónapban megtartották az egyeztetéseket az ajánlattevőkkel, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) felkérte a Lánchíd felújítására jelentkező gazdasági szereplőket a végső ajánlattételre.

A BKK az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: a Lánchíd felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárás részeként az elmúlt egy hónapban folyamatos tárgyalásokat folytattak az ajánlatot adó gazdasági szereplőkkel. Az egyeztetéseken a felek konzultáltak a tender első ajánlattételi szakaszában beadott árajánlatokról, a költségcsökkentési lehetőségekről, a szerződéses feltételekről és egyes, a hídfelújítással kapcsolatos műszaki lehetőségekről.

A BKK december 1-jén felkérte a gazdasági szereplőket a végső árajánlatok beadására, az ajánlatokat 2020. december 15-éig várja a társaság.

A híd felújítása halaszthatatlan, ezért a BKK bízik abban, hogy „az első ajánlattételi szakaszban beadottaknál kedvezőbb árajánlatok érkeznek majd, hiszen ez a fő feltétele a tender sikerességének. Ahhoz, hogy a feltételes közbeszerzési eljárás győztesével 2021 februárjában a szerződés megköttethessen és a Lánchíd, Magyarország szimbólumának felújítása a terveknek megfelelően jövő tavasszal elindulhasson, az árajánlatoknak bele kell férniük a rendelkezésre álló pénzügyi fedezetbe, és a magyar kormánynak is biztosítania kell az ígért, de mind a mai napig meg nem érkezett 6 milliárd forintos támogatást” – tették hozzá.

A BKK közölte azt is, hogy a beadott végső árajánlatokról a kiértékelésük után tájékoztatást ad.

(MTI)

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Még nem csináltak semmit, de a pénz kéne már.
Ha van annyi sütnivalojuk, hogy amikor tavaly nyertek, folyamatban lévő ügyeket is átvettek, egy évvel előbbre lenne a Híd.

A pénz időben ott lesz, ezzel kár takarózni a késés ügyében.
Kamugeri hülyét játszik, csak nem képzeli, hogy a beigért pénzt nem kapja meg.
Sajnos a Liget projektben is korrekt a kormány, nem építi a Nemzeti Galériát.

Lehetséges. Mindenre képesek. Még azt is el tudják érni, hogy egy vállalkozó szerződés nélkül kötbért fizessen:-)))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés