A Nyugat politikai vaksága

2020. december 1. 10:15

Surján László
Magyar Nemzet
A tények nem számítanak, ahogy nem számítottak a holodomor idején sem.

„Hozzánk a kommunizmus keletről, szovjet importból érkezett. Pedig nyugati találmány, Brüsszelben született. »Kísértet járja be Európát – a kommunizmus kísértete«, írta Karl Marx a Kommunista kiáltványban. Pontosabb lett volna, ha Nyugat-Európát említi. Lenin vitte keletre azzal, hogy nem a legfejlettebb, hanem épp a legelmaradottabb országban döntötte meg a kapitalizmust. De a nyugat-európai szalonokban és egyetemeken keletkezett eszme már jóval 1917 előtt eljutott a munkástömegekhez, marxista pártokat hozott létre, majd egymással is vitázó áramlatokra bomlott. Lenin mozgalma úgy tűnt, mint ezek egyike. Vladimír Palko Jönnek az oroszlánok című könyvében a marxi gyökerű mozgalmakat egymás unokatestvéreinek tekinti, akik vetélkednek egymással, de mint jó unokatestvérek, ha van közös ellenség, összezárnak. A második világháború alatt – Adolf Hitler miatt – ez meg is történt.

Az első világháború utáni zavaros időkben a bolsevikok látszottak az unokatestvérek között a legsikeresebbnek. Szerte Európában létrejöttek az őket követő pártok, miközben a nyugat-európai marxizmusnak voltak saját pártjai, odaadó hívei, sajtója, értelmisége. Az orosz kommunistáknak viszont államuk volt, hadseregük és minden állami financiális forrásuk. Felnéztek rájuk. Moszkva lett a világkommunizmus fővárosa, és terjeszkedni akart. A XX. század első felében két nagy nyugat-európai »katolikus« országban is közel állt a győzelemhez. Spanyolországban ennek véres polgárháború vetett véget. Olaszországban az 1948-as választásokon a győzelmüket a kommunistaellenes erők rendkívüli összefogása hiúsította meg. A kommunista világforradalom elmaradt, de az eszme a modernség és a progresszió álruhájában tovább élt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Orbán lett a leghosszabb ideig kormányzó magyar miniszterelnök"

Kis túlzással.
De hogy a leggyorsabban meggazdagodó és a leggazdagabb, az biztos.

Ja, és nem örülök, hogy megint megszólalt a hidegsebész...

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2020. december 1. 10:51

Az, hogy Magyarország visszaszerzi a segítségetekkel elrabolt Magyarország gazdaságát, pénzügyeit, erejét, az nálatok lopás, korrupció, meggazdagodás.
Tudjuk.
Erre kéritek a magyarok szavazatát: Legyen Magyarország külföldieké.
A magyar vállalkozások szűnjenek meg, ellenben éljen és virágozzék az idegen.
Legyen a pénzünk a Soros-spekulánsok zsebében és usw...

"A tények nem számítanak, ahogy nem számítottak a holodomor idején sem."
Azért, tegyük hozzá: nem számítottak a holokauszt idején sem.
Mert ha már, elhurcoltattak, megölettek, ha már...
De miért a szerencsétlen ártatlan európai zsidóság, akik túlnyomó része nem elvett, de adott.
Miért nem a kiagyalókat, a FED-embereket, az akkori jóságos filantrópokat hozatta Hitler Európába, miért nem itt állíttatta törvényes bíróság elé, még jóval az Eisantzgruppék előtt?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés