Felszámolják a Kanári-szigetek migránstáborait

2020. november 30. 17:04
Több ezer afrikai bevándorló zsúfolódott össze a táborban.

A spanyol hatóságok felszámolták a Kanári-szigeteken három hónappal ezelőtt létesült migránstábort. A helyszínre érkezett spanyol kormánydelegáció hétfőn jelentette be, hogy vasárnap este a maradék 830 illegális bevándorlót is áttelepítették a Gran Canaria szigetének délnyugati csücskében található Arguineguin kikötőjéből más létesítményekbe. Utolsóként az a 27 fős migránscsoport hagyta el a tábort, amelynek tagjait pozitívan tesztelték koronavírusra. Őket karanténba helyezik.

Augusztus vége óta mintegy 14 ezer migráns érkezett a Kanári-szigetekre és jelentős részük több-kevesebb időt töltött az arguineguini kikötőben. Novemberben csaknem 2600-an éltek a hevenyészett táborban rendőrségi felügyelet alatt. A táborban uralkodó egészségügyi állapotokat a jogvédők hevesen bírálták. A migránsokat a spanyol hadsereg létesítményeiben kialakított ideiglenes befogadóközpontokban, illetve a sziget szállodáiban helyezték el.

A spanyol kormány a migrációs hullám miatt igyekszik ismét újraindítani a kitoloncolásokat Marokkóba, illetve más nyugat-afrikai államokba, ahonnan a legtöbb migráns útnak indul a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetekre. A madridi vezetés csak kevés migránst, főleg nőket és gyerekeket engedett Spanyolország szárazföldi területére. Az idén több mint húszezer fő érkezett bárkákon a Kanári-szigetekre, a tavalyi év azonos időszakában számuk mindössze 1500 volt. Az ENSZ szerint legalább ötszázan vesztették életüket a veszélyes tengeri átkelés közben.

(MTI)

Címlapfotó: MTI/EPA/EFE/Angel Medina

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Meddig szarakodnak még ezekkel a ladikban hajókázó niggerekkel? Nigéria hamarosan 1 mrd fős lesz. Egyenként fogják elbírálni annak az uszkve 1000 milliós tömegnek a kérelmét, amelyik majd bepróbálkozik?

Ibizán algériai illegális migránsok éhség sztrájkolnak, mert nem a tengerre néz a szobájuk ablaka:-))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés