Demeter Szilárd cikkével elismerte: a kormányzati sorosozás valóban antiszemita kampány

2020. november 30. 16:20

Tóth Csaba Tibor
Mérce.hu
Az antiszemitizmus elleni küzdelem a mai magyar jobboldalon egyszerű „politikai termék”.

„Demeter Szilárd minden mértéken aluli, ízléstelen kirohanása csupán arra mutat rá, az antiszemitizmus elleni küzdelem a mai magyar jobboldalon egyszerű »politikai termék«, mint volt egykor a polgári Magyarország, amit igény szerint akármikor kidobnak a kukába, hogy helyette, ha éppen a félelem- és gyűlöletkeltés a céljuk, a történelem szemétdombjáról guberáljanak antiszemita eszméket.

Olyan sok valóban megalapozott, és átgondoltan kritikus megjegyzéssel lehetne illetni Soros György cikkét, szervezeteinek tevékenységét vagy akár saját tőzsdespekulánsi múltját is, hogy mindennek fényében tényleg a teljes elmebaj határa, ami a menekültek tömeges érkezése óta személyével kapcsolatban Magyarországon folyik.

Mindezt annak a kormánynak a kulturális környezetéből kell olvasnunk, amelynek miniszterelnöke csupán egyetlen hónapja még Kertész Imre emlékét méltatta, a róla elnevezett intézet avatásán. Szép kis befutott pálya.
A kormányközeli publicisták nagy része viszont eddig legalább annyira vigyázott a szájára, hogy ne bökje direkt oda, hogy a »gonosz öreg nácizsidót« szeretné láttatni benne. Most ennek is vége. Egyáltalán nem vagyok kíváncsi arra, innen még hova vezet a retorikai ösvény, de attól tartok, ennek ellenére hamarosan meg fogom tudni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 95 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Beismerés? Vagy inkább
"Nem pöröltem, -
Félreálltam, letöröltem." (A.J.)

Jó hát a mércénél kötelező leszopni a Szarosgyurit.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés