Az akcentus szent, a vicc tilos

2020. november 30. 15:49

Puzsér Róbert
Hírklikk
A polgári társadalom szülőhazája ma ott tart, hogy az utcai füttyögést és a gúnyolódást büntetőjogi eszközökkel szankcionálja.

„A rendpárti hiperszenzitivitás, a politikai korrektség és az áldozati pózokra alapozott identitáspolitika újabb győzelmet aratott a polgári társadalom szabadságeszménye felett: Franciaország büntethetővé tette az akcentussal való viccelődést.

Ha Kiss Ádám francia volna, és ha Kiss Ádám humorista volna, az összes cigányviccét szemétre kéne vetnie, nehogy az állam teljes szigorával sújtson le rá. A polgári társadalom szülőhazája ma ott tart, hogy az utcai füttyögést és a gúnyolódást büntetőjogi eszközökkel szankcionálja. A franciák tényleg meg akarják védeni a nyugati ember életmódját? Csak mert ez az intézkedés nem épp erre utal. Miért nem nyilvánítják inkább államvallássá az iszlámot?

A jellegzetes délnyugat-franciaországi akcentusáról ismert Jean Lassalle független képviselő a parlamenti vita során úgy fogalmazott, hogy nem kér adományt, és nem kér védelmet, mert az, aki – holott érthetné, ha akarná, hogy ez a törvény nem a délnyugat-francia tájszólás védelmében íródott. Én ezzel szemben úgy gondolom, hogy addig, amíg nem szólít fel erőszakra, senki nem követhet el bűncselekményt azzal, hogy a hangszálaival megrezegteti a levegőt – bármilyen alávaló, sértő, ízléstelen ostobaságot mondjon is, ahhoz igenis joga van. Ez pedig nemcsak az ő joga: ez minden szabad polgár joga a saját véleményéhez, a kötetlen diskurzushoz, az autonóm élethez. Ma a francia állam ezt a szabad polgárt fosztja meg ettől az elévülhetetlen jogától, mert rajtakapta, hogy akcentuson gúnyolódik. Holnap majd a férfiakon vagy a nőkön lesz tilos élcelődni? Holnapután meg az követ majd el bűncselekményt, aki politikusokon, ne adj’ Isten multinacionális cégeken köszörüli a nyelvét? A nyugati civilizáció a multikulturalizmus és a túlérzékenység védelmében tényleg elkezdi lebontani a polgári társadalmak legalapvetőbb vívmányait?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"addig, amíg nem szólít fel erőszakra, senki nem követhet el bűncselekményt azzal, hogy a hangszálaival megrezegteti a levegőt"

Maximálisan egyetértek. Minden olyan törvénykezés, ami ezen túlmegy, az a szólásszabadság elleni támadás.

Én javasolnám a magyar kormánynak, hogy az Usa alkotmánya mintájára tegye alkotmányos joggá a szólás-, és véleményszabadságot, amit sima örvénnyel ne lehessehen csak úgy felülírni. Igen, ez azt is jelenti, hogyha valaki Sztálin érdemeit méltatja, azt nekünk kell elküldeni a jó kurva anyjába, nem a rendőrségnek.

Viszont innentől kezdve a holokauszt honi élősködői sem tudnak majd BTK-val fenyegetni. Akkor sem, ha neadjisten parlamenti többséget szereznek, és nekilátnak egy a franciához hasonló törvényt megszavazni.

"Holnap majd a férfiakon vagy a nőkön lesz tilos élcelődni? Holnapután meg az követ majd el bűncselekményt, aki politikusokon, ne adj' Isten multinacionális cégeken köszörüli a nyelvét?"

Attól nem kell tartani, hogy a neomarxista hadtest a férfiakon gúnyolódást szankcionálja. A férfiakon, a heteró, fehér férfiakon a gúnyolódás inkább kötelező.

A baloldaliak által meghatározott kanonikus elnyomottak: Nők, szexuális-, és nemi- kisebbségek, és persze a színesbőrű rasszok. A sor végén kullognak a zsidók, mert a muszlimok már magasabb áldozati polcon vannak, mint ők, és sokszor emiatt csak útban vannak, de holokausztozni, meg az ellenfelet nácizni még jól jönnek időnként.

Ezeket a csoportokat kell mindenféle jogokkal pátyolgatni, meg körülbástyázni egyenlőségi biztosokkal, kvótákkal, és az ellenfelüket, főként a heteró fehér férfiakat kell egyfolytában megszégyeníteni, megalázni, kirekesztéssel vádolni, érzékenyítéssel feminizálni. Sárba tiporni az önbecsülésüket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés