Antiszemitizmussal vádolja Orbánt Martin Schulz, a kormányfő tiltakozik

2020. november 30. 10:14
A német szocdem politikus magyar kormányzati antiszemita kampányokról beszélt; Orbán válaszlevelében azt írta: „elképzelhetetlen Magyarországon az, ami Németországban ma is megtörténhet, zsidó személyek nyílt zaklatása és bántalmazása”.

Martin Schulz német szocdem politikus, aki 2012 és 2017 között az Európai Parlament elnöke volt, a minap kemény szavakkal ítélte el a magyar kormány tevékenységét.

Schulz: Lengyelország és Magyarország „addig szuverének, amíg nem az európai jogról van szó”

Az újabb uniós viták kapcsán a Deutschlandfunk rádiónak azt nyilatkozta: „Két kormányzat van, ami évek óta úgy állnak az EU-hoz, hogy »menekültek, kösz, nem; pénz, kösz, igen; jogállamisági elv, kösz, nem; pénz, köszi, igen«. Ez a politika nem teszi lehetővé az EU tartós egységét, és azt hiszem, ezért keménynek kell maradnunk”.

Schulz azt is kijelentette: Lengyelország és Magyarország „addig szuverének, amíg nem az európai jogról van szó”; és a menekültpolitikában is világos döntések születtek.

A német politikus arra is kitért a magyar viták kapcsán, az újságírónak válaszolva: „Ha ön mint Soros úr egy magánegyetemet működtet, melynek tananyaga nem felel meg a kormányzatnak, akkor a kormány antiszemita kampánnyal fogja önt kiűzni az országból. Ez nem olyan jogállam, amilyennek azt elképzeljük.”

Orbán: Németország pénzt keres rajtunk

Orbán Viktor levélben reagált Martin Schulz kijelentéseire. Szerinte a szocdem politikusnak nincs igaza, „mert állításával ellentétben a magyar sajtó szabadabb és sokszínűbb, mint a német”. Antiszemitizmus ügyben pedig Orbán szerint „elképzelhetetlen Magyarországon az, ami Németországban ma is megtörténhet, zsidó személyek nyílt zaklatása és bántalmazása. Schulz úr éveken át támadta Magyarországot, mert megvédi határait, és nem fogad be bevándorlókat. Pedig a két dolog közötti összefüggés nyilvánvaló”.

A miniszterelnök szerint „legnagyobb lódítása az uniós pénzalapokra vonatkozik. Schulz és sok más német is úgy tesz, mintha ők pénzt adnának a szegényebb országoknak, és nettó befizetők lennének. Pedig éppen fordítva igaz: ők az egységes piacnak nevezett európai gazdasági rendszer nettó haszonélvezői. Az egységes piacon megtermelt profitjuk egy részét adják vissza a többi tagállamnak az Európai Unió költségvetésén keresztül, aminek nagyobbik része ismét náluk szokott kikötni.”

Orbán kifejtette: „Ez az európai gazdasági erőviszonyok realitása, és nekünk ezzel kell együtt élni. De súlyos hipokrácia, ha egyes német politikusok azt várják tőlünk, hogy ezért még hálásak is legyünk. Magyarország esetében az Európai Unió gazdagabb államai élükön Németországgal évente körülbelül 6 milliárd eurót visznek el különböző jogcímeken. Eközben Magyarország az unió költségvetéséből körülbelül évi 4 milliárd eurót kap”.

A kormányfő hozzátette: „A helyzet világos. Németországnak nem pénzébe kerül Magyarország uniós tagsága, hanem Németország pénzt keres rajtunk. Ráadásul ez a német fölény nem a németek nagyobb szorgalmának vagy tudásának köszönhető. Egyszerűen azért van így, mert Magyarország szovjet megszállás alatt élt, Németországnak pedig csak a harmada. Nyugat-Németország 45 évig tőkét halmozhatott fel, mialatt bennünket a szovjet-kommunisták folyamatosan kifosztottak”.

Válaszlevelében arról is írt: „Az örökölt nyugati versenyelőny csökken, mert Közép-Európa felzárkózik, és a 2020-as évek végére - részben az Európai Unió konvergenciapolitikájának köszönhetően - beáll az egyenlő versenyhelyzet. Addig is több önuralmat kérünk Schulz úrtól és elvbarátaitól”.

Összesen 203 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Martin Schulz csúnyán lebetlizett a parlamenti választásokon. Orbán pedig most is Európa politika élvonalában van. Schulz egy kis pitiáner al-egyén, s Orbán most is jól helyretette. Schulz hadovál, Orbán érvel, s padlóra küldte ezt a nagypofájú senkiházit.

Csak válasz-hsz-ként veszi be a gép, ezért válaszként megy:
Előszaladnak meghatározott időrendben a patkányok.
Marnak egyet a magyarba, majd visszatakarodnak a patkánylukba.
"Schulz: Lengyelország és Magyarország „addig szuverének, amíg nem az európai jogról van szó”"
"az európai jog" - a Losc Ness-i szörnyet hamarabb látni, mint az európai jogot.
Van legalább 28 féle, csak az EU-ban.
A magyar az egyik.
Semmivel nem alantasabb, mint a másik 27.
Sőt.

Magyarországgal és Lengyelországgal semmi más bajuk nincs, mint csak az, hogy jobboldali kormányt választottak maguknak az emberek.
Ha váll b kormány kormányozná ilyen remekül az országot, az EU piedesztalra emelné.

Akkor nem szólaltak meg, amikor OV-t hasonlitgatta az ellenzék Hitlerhez és Sztalinhoz.

Ezzel foglalkozz, mert ez tényleg folyik:
"Szisztematikusan üldözik a zsidókat Franciaországban
Oláh Gellért, 2018. március 14. 888.hu
PÁRIZS, 16:00
Egy francia akadémikus szerint etnikai tisztogatás folyik Franciaországban, melynek áldozatai zsidók, elkövetői pedig muszlimok."

Így kell ezt! Azonnal reagálni, azonnal visszavágni az igazságot a képébe vágni ennek az alkoholista rágalmazónak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés