Magyarország: túl minden reményen

2020. november 29. 10:09

Schein Gábor
444
Demeter Szilárd nyíltan náci nyelven beszél. Magyarországon ma ismét diktatúra van.

„Csak emlékeztetésül: aki ezeket a mondatokat képes volt leírni, aki megalkotja a »liberárják« szót, nem akárki Magyarországon. Demeter Szilárd Orbán Viktor legfontosabb bizalmasa a kultúrpolitikában. Olyan intézmények tartoznak a közvetlen ellenőrzése alá, mint az állami levéltár funkcióját betöltő Országos Széchenyi Könyvtár és a modern magyar irodalom dokumentumait őrző Petőfi Irodalmi Múzeum. Ellenőrzi továbbá a könnyűzenei életet, tagja az Orbán Viktor körül működő úgynevezett Nemzeti Kulturális Tanácsnak. Az ő hangja azoké, akiknek ma Magyarországon az államtól kapott erejük van a beszédhez. Le kell mondania, mert nyíltan náci nyelven beszél, de lemondása semmin nem változtat. Ami történt, megtörtént, és az Orbán-rendszer logikájából, retorikájából következett.

Az a beszéd, amely egyenlőségjelet tesz a jogállamiság és a gázkamrák, a szolidaritás és a jogfosztás, az Európai Unió és Hitler Harmadik Birodalma közé, az magát a nyelvet törli el. Ezek a szavak csupán egy héttel Paul Celan születésének századik évfordulója után íródtak le az origo.hu honlapon, az ádventi időszak kezdete előtti szombaton. A hang, amelyen Orbán kulturális főembere beszél, akár tisztában vele, akár nem, a halált hozó beszédek ezer sötétségét árasztja. Amikor ez a nyelv a nemzeti önrendelkezés jogára, az életmód szabadságára hivatkozik, vagy amikor kereszténységről beszél, nyomban elárulja magát. Igen, ezen a nyelven végső soron a gyilkolás, a rutinszerűvé vált gonoszság beszél. Ezt tudnia kell annak, aki ezzel a nyelvvel tárgyal, alkuba bocsátkozik, támogatást fogad el tőle.

Ez a nyelv nem azonos Magyarországgal. Magyarországon ma ismét diktatúra van. A választók nem erre adtak felhatalmazást. A törvényeket, sőt magát az alkotmányt is egyik napról a másikra átírják vagy eltörlik. Nem lehetséges, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel a hatalométól eltérő szimbolikus igazságok létrehozása, forgalmazása, képviselete. A hatalom szimbolikus igazságai viszont eleve hazugságként születnek meg. Sőt már maga a hazugság sem elég önmagának. Folyamatosan emelnie kell a tétet, mert mint minden ilyen kísérlet, ez is végsősoron az üresen maradt éggel áll rettenetes harcban, és nem veszi észre, hogy saját maga teszi üres pusztasággá az eget. Ez történik nap mint nap, és ki az, akit ez nem fáraszt el, nem ejt a végsőkig kétségbe, nem tesz teljesen reménytelenné? A papok, az egyházak természetesen némák, hiszen vezetőik már régen nem hisznek a Megváltóban, félnek viszont az államtól kapott kegyek elvesztésétől, és mivel nem hisznek, nem lehetnek szabadok sem. ”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 205 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A szerző politikai szándékkal, szándékosan félremagyaráz. Demeter írása - jól érzékelhetően - kizárólag Soros politikai ambíciói, és abszurd világlátása ellen szólal fel.

Ez egy gyakorló elmebeteg.

Talán nagyképűség részemről, de az utóbbi hetek, hónapok kiélezett vitái, valamint bizonyos régiós, globális trendek nyomán már várható volt ez a robbanás. Igen, ez egy atombomba erejével hatott, a konzervatív értelmiség, a kormányoldal eddig elfogadta azt a párbaj szabályzatot, hogy csak a balliberális oldali pisztolyban volt lőszer, a másik oldalnak csak a ravasz üres húzgálása maradt.

Most szokatlanul elsült a konzervatív oldali pisztoly is, ami páratlan döbbenetet váltott ki a másik oldalon. S valóban megfogalmazta a konzervatív oldalon koagulált, eddig elhallgatott általános véleményt, ami már biztosan nyilvánosságot követelt. Furcsa, hogy a Hitlerre, Sztálinra, mindenféle diktátorra hasonlított Orbán táborából valaki megszólalt, megunta a napi méltatlan sárdobálást. Csak zárójelben jegyzem meg, Slomó nem is olyan régen nyilatkozta, hogy Európában a zsidóság Magyarországon érezheti a legnagyobb biztonságban magát. Családommal mi is így értékeljük, s ezért sem értettük, hogy a zsidó értelmiség balliberális része miért szítja naponta az antiszemitizmust, Vajda, Népszava, Klubrádió és a többiek.

Mindezek okán bele volt kódolva a levegőbe egy ilyen szikra. Egy, a helyzet kapcsán ítészi szerepre vállalkozónak, legyen az magányos véleményalkotó, vagy intézményes, a hitelességét az adja, ha az érem mindkét oldalát vizsgálva, elemezve, a másik oldali véleményeket, sérelmeket is tisztelve szólal meg. Most nem ez nem történik, egyetlen kritikus részéről sem.

A bombával, mint demokratának, a szabad véleményalkotást nem a kirekesztő balliberális kánon szerint értelmező gondolkodónak, önmagával nincs semmi bajom, de az adott keretbe illesztését megfontoltam volna. Ez olyan hőfokra hevíti a zsidó-magyar ellentétet, ami egyik félnek sem válik a javára. Jó lenne elkerülni, hogy a magyar belpolitikát, közösségi étert a konstans zsidó-cigány-magyar háborúzás töltse ki. Ehhez le kell nyúlni az oksági összefüggésekig, amihez a balliberális oldalnak eddig nem volt bátorsága, még nem szóltak meg hiteles, mindkét oldali józanságra, tárgyilagosságra, érzékenységre intő teoretikusaik.

S persze felmerül az is, hogy értjük-e valójában Soros György szándékait.
A svéd Dagens Nyheter újságnak 97-ben adott interjújából: "......én a stabilitás és a káosz határmezsgyéjén szeretek élni......mégis félek a destruktív instabilitástól..a rombolástól félek a politikában és a tőzsdén is, rombolás helyett a haladást kívánom mérlegelni."

Egy másik interjú: "...érdeklődésem az egyetemes emberi ideálok iránt a partikulárisból való kimenekülés vágyának a megnyilvánulása. Épp ez irányban dolgozom, amikor a nyílt társdalom eszméjét hirdetem.......azt hiszem, hogy az antiszemitizmus addig nem győzhető le, amíg a zsidók zárt törzsként viselkednek...az antiszemitizmuson csak úgy léphetünk túl, ha feladjuk türzsi viselkedésünket..."Most akkor Soros is antiszemita? Más kérdés, hogy Soros jó lenne ha feltenné magában a kérdést, a nyílt társadalom megvalósítása terén elért eredmények valóban azt igazolják vissza, amire eredendően gondolt, az működőképes, kizárja a súlyos konfliktusokat, nem termeli azokat ujjá?

S fel lehet tenni azt a kérdést is, hogy ha Demeter nem ilyen keretbe ágyazottan beszél a kérdésről, érdekelt volna valakit is?

Szándékosa félreértelmezi. Kijátssza a szokásos náci kártyát.

New Yorkból jelentette a Zsidó Távirati Iroda (JTA) 2003. november 7-én:
Soros György a Jewish Funders Network konferenciáján kijelentette:
"Európában újra erősödik az antiszemitizmus. A Bush adminisztráció és a Sharon kormányzat politikái járulnak ehhez hozzá. Ha megváltoztatnánk ezt az irányt, akkor az antiszemitizmus is csökkenni fog."
"Nagyon foglalkoztat a saját szerepem is ebben a kérdésben, mert az új antiszemitizmus azt tartja, hogy a zsidók uralják a világot. - mondta Soros, akinek projektjei és pénzei kormányokat befolyásoltak és elősegítettek különböző politikai ügyeket szerte a világon.

Chaim Weizmann, a Zsidó Világkongresszus elnöke New York-i beszédéből, 1942. december 3-án:

"Nem tagadjuk, és nem félünk annak bevallásától, hogy ez a háború a mi háborúnk és a zsidók felszabadulásáért folyik. A mi frontunk, a zsidóké, erősebb, mint minden más front együttvéve.

Ehhez a háborúhoz mi nem csak a pénzügyi támogatásunkat adjuk, amelyen az egész háborús termelés alapul. Ehhez a háborúhoz mi nem csak a teljes propaganda gépezetünket adjuk, ami a morális energiát szolgáltatja a háború folytatásához.

A győzelem garanciája túlnyomórészt az ellenséges erők gyengítésén alapszik, ahogy a saját országaikban, az ellenállás útján semmisítjük meg azt. Mi vagyunk a Trójai Faló az ellenség várában. Az Európában élő zsidók ezrei jelentik azt az alapvető tényezőt, amely az ellenség megsemmisítéséhez vezet. Ott a mi frontunk egy tény és a legértékesebb hozzájárulás a győzelemhez."
Vélemény, kedves Schein?

Bizonyítva, hogy semmi túlhatalommal nem rendelkeznek.

Hitler adott egyáltalán ilyen parancsot az EU-nak megfelelő országcsoportnak?
Soros György parancsa 2015 szeptemberében az EU számára:
"Először is az EU-nak be kell fogadnia évente egymillió menedékkérőt a belátható jövő során."
Saját szavai, saját írásában:
"First, the EU has to accept at least a million asylum-seekers annually for the foreseeable future."
Read more at https://www.project-syndicate...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés