Felére csökkenhet Románia lakossága 2070-re

2020. november 29. 12:55
Emellett még jobban elöregszik majd a társadalom a statisztikák szerint.

Az biztos, hogy több millióval kevesebb polgár lesz az országban 2070-re – írta meg a Főtér.ro. Románia lakossága apad és az elöregedés is egyre látványosabb az alacsony születésszám és a migráció következtében, az Országos Statisztikai Intézet friss becslései azonban nagyon sötét képet festenek a nem is olyan távoli jövőre nézve.

Az intézet munkatársai több variánst is kiszámoltak a népesség eddigi változásai alapján. 2070-re még az optimista variáns szerint is több mint négy millióval csökken a hazai népesség a mostani, több mint 19 millióhoz képest, és marad nagyjából 15,3 millió. A pesszimista forgatókönyv szerint mindössze 11,8 millió lakosa lesz az országnak 50 év múlva, míg a kettő közötti átlag szerint 13,2 millióra fog apadni a lakosok száma – írják.

Fotó: MTI/EPA/Bogdan Cristel

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Még úgy is túl sokan lesznek.

Attól függően, hogy a magyaroknál hogy alakul.

Ne örüljünk korán, a román fertilitási ráta még mindig a magyar fölött van. A Kárpát medence újbóli benépesítése sajnos egy hosszú folyamat lesz, nade Erdély elrománosítása se egy emberöltő alatt történt.
Bízzunk abban, hogy a románok tovább szegényednek, még többen mennek nyugatra, míg ezzel egyidőben tovább gazdagodunk, egyre több gyerek születik, és egyre több embernek lesz fontos a magyarság érdeke.

Válaszok:
Csomorkany | 2020. november 29. 17:36

Tehát már 4 millióan elmentek. Bezzegromania.....

Azért a kivándorlásban is bízhatunk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés