Bajnai elsőként követelte Demeter lemondását

2020. november 29. 13:18

Török Gábor
Facebook
Nem lennék meglepve, ha az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek között is találkozhatnánk Bajnai Gordon nevével.

„Demeter Szilárd (a történet szempontjából: egy kormányzati ember) elkövetett egy hatalmas politikai hibát. Hogy miért tette, pontosan nem tudhatom, de azt feltételezem, hogy valami nagyon eredetit és nagyon emlékezeteset akart mondani abban a témában, ami most a kormányfői kommunikáció középpontjában áll. Miközben minden bizonnyal teljes súlyával támogatni akart, olyan magas labdát adott a magyar kormányfő hazai és különösen nemzetközi ellenfeleinek, amire régen volt példa. A helyzet egyszerű: minél tovább lehet róla beszélni, annál rosszabb a magyar kormánynak és annál jobb az ellenfeleinek. Mivel tudja ebben a helyzetben tovább nehezíteni Orbán Viktor dolgát az ellenzék?

Azzal, ha még azelőtt elkezdi követelni a D.Sz. leváltását, mielőtt a miniszterelnök egyáltalán levegőt vehetne. A logika is egyszerű: ha az ellenzék követeli az elhatárolódást, sokkal nehezebb meglépni és sokkal csábítóbb megvédeni. És akkor itt jön a számomra legérdekesebb csavar: ki az a szereplő, aki elsőként ezt megtette, aki elsőként ismerte fel a helyzetben rejlő lehetőséget? Bajnai Gordon, a volt miniszterelnök, aki a 2014-es választási vereség óta alig-alig volt szereplője a magyar politikának.

Vajon miért tette? Nyilván lehet azt mondani, hogy azért, mert erkölcsi kötelességének érezte. Biztos így van, de a nyilvános politikai beszéd az esetek többségében ennél többről szó. Természetesen nem ismerem a céljait, így csak annyit mondok: most már nem lennék annyira meglepve, ha az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek között is találkozhatnánk – így vagy úgy – a volt miniszterelnök nevével.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 114 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na még te hiányoztál, Török...

Esetleg nem emlékszel, mi történt, amikro Bajnai legutóbb bejelentkezett miniszterelnök-jelölti ambíciókkal? (2012. október 23.)

https://www.youtube.com/watch?..

Jogos. :))))))))))))))))))

Már azzal sem értek egyet, hogy Demeter Szilárd óriási hibát vétett, és hogy ezt a hatalmas lehetőséget Bajnai meglátta. Ez, meglátta? Ez a gyámoltalan gnóm? Ez leginkább arra képes, hogy néz ki a fejéből.

Válaszok:
Google | 2020. november 30. 13:10

Szerintem azért aktivizálták magukat a Lattmannal együtt, meg erre pályáznak. Aztán hogy összejön nekik vagy sem, meglátjuk.

Egyébként világos, hogy a baloldal most majd ebből próbál ügyet ácsolni. Az SZFE ügy lecsengőben, a rabszolgatörvény hol van már, viszont mindig kell valami aktuális cirkuszi attrakció.

Demeter viszont azzal, hogy visszavonta a véleménycikket, ezzel szerintem kihúzta a méregfogát a dolognak. Egyébként is egyre gyengébben muzsikál már ez a szünet nélküli nácizás, meg nácikkal ijesztgetés, meg holokausztozás.

Szóval a baloldalnak még várnia kell az "ügyre", amire fel indulhat a szezonális libsi hiszti. Ez nem az az ügy. Egyébként a vétóügy is milyen meglepően gyorsan érdektelenné vált. Egyre rövidebb a kihordási idejük ezeknek a hisztirohamoknak. Vagy fáradnak, vagy 2022-re próbálnak erőt gyűjteni.

Bajnai a casting 16-ik jelöltje volt. Tehát jó lesz most is:-)))))
Egyébként ha Török mondja, akkor biztos, hogy nem lesz jelölt:-)

Inkább ezekkel kéne foglalkozni, Bajnai:

Három nagy baj van az Európai Unióval - mondta Bajnai Gordon a European Policy Centre nevű brüsszeli think-tank videójában, amelyet az Azonnali vett észre hétfőn.
-Az első, hogy úgy vezették be a közös pénzt, az eurót, hogy nem alkották meg mögé a közös európai pénzügyi szabályozást,
-a második, hogy megteremtették a belső határok nélküli Európát anélkül, hogy gondoskodtak volna a külső határok védelméről,
-a harmadik, hogy a közös európai külpolitikát és külső kereskedelmi politikát közös védelmi és biztonsági politika nélkül hozták létre.
(Index, 2018. december 3.)

Hitler adott egyáltalán ilyen parancsot az EU-nak megfelelő országcsoportnak?
Soros György parancsa 2015 szeptemberében az EU számára:
"Először is az EU-nak be kell fogadnia évente egymillió menedékkérőt a belátható jövő során."
Saját szavai, saját írásában:
"First, the EU has to accept at least a million asylum-seekers annually for the foreseeable future."
Read more at https://www.project-syndicate...

:-) na!
Nem elviselhető más véleménye?????
Török általában nem találja el, mi következik:-)
Ha csak tippelne, akkor is lenne 50% esélye.
Az eddigi egyetlen eladó választásnál Karácsony csalt:-))))

Nem lennék meglepve, ha Bajnai ismét megbukna a próbálkozásával ahogy ez a többivel történt.

Azert, ha megmutatjak Bajnainak, amit latni kell, meglatja, gondolom. Pislog kicsit hozza, de meglatja, ha kell.
Gal J. megirja, mind-mind elolvassak -a sajat verziojukat, nem azt, amire reagalnak- es aztan az idok vegezeteig azt papagajkodjak, hogy Demeter azt mondta, hogy Soros a Hitler.
Halkan jegyzem meg, hogy Soros tenykedesenek eddig is sokan ittak a levet es ezutan meg tobben fogjak.
Nem tudom, egyaltalan meddig szabad meg a nevet a szajunkra venni.
Nevetseges.

Az jó, mert a vidéki Magyarország feltehetőleg NEM felejt. Ócska csődgondnok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés