Nem fogok felháborodni Demeter Szilárd mondatain

2020. november 28. 18:59

Gyerünk Szilárd van még pár magyar fejfa amit teleturházhatsz a Fidesz áldozati pózának bizonyításáért. Csak légyszi közben rakd le kubai szivart, meg a száz rongyos whisykit, mert még ráfolyik az Armani öltönyödre.

2020. november 28. 18:59
Jámbor András
Jámbor András
Facebook

„Nem fogok felháborodni Demeter Szilárd mondatain, ezt megteszik mások jobban és pontosabban helyettem. Én csak azt szeretném elmesélni, hogy amit a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetője ma megírta az Origora, az a Fidesz identitáspolitikájának, az áldozatpóznak majdnem a csúcspontja. 

Amit Deutsch a gestapózással csinál, és Demeter azzal, hogy Fidesz kamuküzdelmeit a holokauszt áldozataihoz hasonlítja, az nem más, mint egy politikai tükör előtti instaposzt, amiben egy nagyon ronda ember próbál addig csücsöríteni, hogy szépnek lássák. Persze a képen csak az eltorzult pofa látszik, de azért a haverok, és a megvásároltak belájkolják.

Ez az egész arról szól, ami a Fidesz politikájának ma a lényege a lázadó állami tízmillárdokból működő médiától, az ilyen turha szövegekig. Hogy miközben övék minden hatalom ami ebben az országban létezik, azt próbáljak elmagyarázni, hogy ők vannak üldözve ebben az országban. Hogy ha valami nem megy, arról, Soros, a Migránsok, a hazaárulók tehetnek. Hogy amikor fullba tolták a kretént, elrontották a járványkezelést, ne erről legyen szó, hanem az legyen a vita, hogy őket üldözik-e, és ha mégis az ország gondjára terelődnek a szavak, akkor elmondhassák az örök ellenség akadályozza őket, a megoldásban.

Nagyjából olyan ez a politika, mintha egy verőlegény elütne valakit, majd kiszállna, agyonverné, és azzal védekezne sírva, hogy de megkarcolta a kocsit, én vagyok az áldozat. Ennek a politikának a csúcspontja az, hogy a saját politikai küzdelmüket a holokauszthoz áldozatához hasonlítják. Igen nyilván, Mészáros Lőrinc kaviáros gitárpartijából bekokszolva hazamenni, és szenvedni, az pont olyan mint több millió ember halála.

De még nem értünk el a csúcspontra, mert ugye még csak az európai zsidóság, és benne több százezer honfitársunk halálához hasonlította a kormánypárt bértollnoka, saját politikai küzdelmüket. Még van hova fejlődni. Ajánlom Demeter Szilárdnak, hogy ha már a Petőfi Irodalmni Múzeumot vezeti írja meg, hogy mindennapi munkavégzése a liberális árral szemben, pont olyan veszteség az országnak, mint Petőfi halála a segesvári csatában. Ha pedig esetleg tovább akarja emelni a tétet, azt is kimondhatná, olyan bátran küzd a Fidesz, és olyan áldozattal, mint a Don-kanyarban elhunyt magyar katonák. Esetleg még jöhet egy Orbán Viktor Jézusos hasonlat is, ne legyetek álszerények srácok.

Gyerünk Szilárd van még pár magyar fejfa amit teleturházhatsz a Fidesz áldozati pózának bizonyításáért. Csak légyszi közben rakd le kubai szivart, meg a száz rongyos whisykit, mert még ráfolyik az Armani öltönyödre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Farkas Piroska
2020. november 29. 18:39
KI EZ A jámbor PARASZT ??? Paraszt jámbor ...
Senye Péter
2020. november 29. 10:41
Túl jól mennek a dolgok. Mi kellene? Valami, ami még azt a vészkorszakot is túllépné?
öszödibeszéd
2020. november 29. 10:24
A hitlerista budapesti ellenzéki polgármester hiterdicsőítő kijelentésén nem háborodtatok fel, Jámbor. A Mazsihisz sem. A vidéki antiszemita skinhead ellenzéki képviselő-jelöltnek még kampányoltatok is. Nem számított, hogy szerinte a zsidók tetűcsúzdások, és az sem számított, hogy a kampányban a neonáci ellenzék lecigányozta a kormánypárti jelöltet, és az ellenzéki választók rasszizmusával akart nyerni és egy szélsőjobboldali faszkalapot bejuttatni a parlamentbe.. A nyugat-európai politikusok, médiumok és értelmiségiek Kelet-Európa rasszizmusa szintén örvendetes a balnáci politikai tandemnek.
zolizolizoltan
2020. november 29. 09:50
Rogán konyhája ezt kotyvasztotta ki, és úgy látom, ezt is szépen bekajálják. Pedig fantáziátlan, nincs benne semmi újítás Finkelstein óta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik