Apu azért iszik, mert szerinted London a második legnagyobb magyar város

2020. november 28. 13:07

Tényleg olyan tragédia ez az egész kivándorlósdi?

2020. november 28. 13:07
Kurtz ezredes
Kontra

„Mielőtt azonban ránéznénk a konkrét számokra, tényleg olyan tragédia ez az egész kivándorlósdi? Mintha az EU-csatalakozás hajnalán, úgy 2003 tavaszán még pont azzal kampányolt volna a toleráns, haladó, nyugatbarát balliberális tömb, hogy az egész Unió legnagyobb vívmányaként a magyar társadalom végre egyenes választ kap arra a nagyon régóta benne mocorgó kérdésre, hogy vajon nyithat-e cukrászdát Bécsben. Ebből is látszik, hogy a társadalmi kérdések iránt mindig érdeklődő, és a leszakadó, deklasszálódó rétegek iránt szuperérzékeny magyarországi baloldal milyen leleményesen és előremutatóan ismerte fel ezen rétegek búját-baját. Szinte érezzük, ahogy együtt lélegeznek, együtt rezonálnak velük, mintha egy megelevenedett Szomszédok-epizódban járnánk!

Lenke megunja a boltban az éhezés elkerülése végett kiflivégeket lopkodó nyugdíjasokat. Mágen megelégeli a mindennapi drogosait és metilalkoholistáit. Kutya úrnak elege lesz a késve fizetett közös költségekből. Egy szép napon hát mind útra kelnek és a magyar nyugdíjból és mentőorvosi fizetésből összekuporgatott kis alaptőkéjükből egy gyönyörű kis sacherezőt nyitnak Grinzingben vagy a Prateren…

De ne szakadjunk el ennyire a valóságtól, hiszen a külhoni munkavállalás nem sokkal 2004 után se volt még szitokszó balos körökben. Pontosan akkor nem, amikor maga Gyurcsány Ferenc szólított fel rá, a szokásos ripacskodásait meg teátrális kirohanásait idéző »Tessék kérem, el lehet hagyni minket!« felszólítással.

Mi változott hát vajon? Mitől jelenti hirtelen a kivándorlás a sikertelenséget, kudarcot és nemsoká bekövetkező nemzethalált? De legalábbis annak biztos jelét, hogy rossz irányba mennek a dolgok? Csak nem az, hogy 2010-ben végre a szívünknek oly kedves Fidesz került kormányra?

Mindenesetre érdekes egybeesés, hogy nagyjából mégis ekkortájt kezdett a balos sajtó egyfajta nemzethalált vizionálni a kivándorlás jelensége mögé. Mind meghalunk, de legalábbis elfogyunk. Kelet-Magyarország az 1916-os terveknél is románabb lesz, mert minden ottani fiatal már Londonban mosogat az 0rbán-kormány rombolása miatt!!444!!! Nagyjából ez sütött a témában megírt 8-10-15 cikkükből, meg főleg az alattuk szennyvízként hömpölygő kommentekből. 

Legnagyobb bánatukra azóta eltelt 10 év, és se nemzethalál, se gazdasági vagy társadalmi összeomlás. Sőt, kifejezetten rémes hírek érkeztek számukra a témában. Arra a kérdésre továbbra se kaptunk még választ, hogy vajon hány magyar élhet Londonban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
br-o
2020. november 30. 12:07
Azért nem mindegy, hogy idénymunkások, vagy életvitelszerűen ott tartózkodnak. Nem mindegy, hogy feleség és gyerek várja itthon őket, vagy ott házasodnak és ott szülnek gyereket, egyre gyakrabban nem magyar partnerrel. Ezek az arányok tolódtak el, kedves ezredes. És bár a ballibek alatt indult el, azóta sem csengett le... Ja, és a ballibeknek nem volt ám igazuk akkor sem.
Agnieszka
2020. november 29. 22:41
Fura, de tőlünk, nem kaptak, a menyem családjától sem. Volt vagy 6 milliójuk (Ft) itthonról, és ami kinn összejött. A ház jó helyen, de kétszintes sorházi utólsó tag, így kicsit több a kert és ablak, mint a többinél. Körben is zöld. A két szint együtt 120nm, pince, padlás.Tartományi főváros, egyik kertváros, nagyon jó közlekedéssel. Nagy kölcsönt vettek fel. A ház ugyan kifogástalan, igényes, de 30 éveske volt, mikor vették. Az itthoni keresetből EZ NEM jött volna össze, mondjuk, Zuglóban, egy informatikai iparban évek óta dolgozó villamosmérnöknek sem. Orvosházaspár ismerősök terveztettek és építtettek, nem ekkorát, nagyobbat, igaz, nekik itthon már volt mit eladni. Tulajdonképpen mindegy. Ráadásul nagyon tudnak spórolni. Kell is.
neociprióta
2020. november 29. 05:25
2007-ben vándoroltam ki véglegesen Mo-ról...keleti irányba...DDDD Akkor a gyurcsótány rezsim szabadrablásának következményeit enyhitve. Soha nem gondoltam volna,hogy Orbán arra képes amit ma müvel és mindezt érzékelve eszem ágában sem lesz visszatérni eredeti hazámba...a magyar elit féreghalmazát gazdagitva. Ma szigetlakóként élvezem a polgári lét minden örömét és gondját. Hajrá magyarok...LOL
Vakfolt
2020. november 28. 19:40
"Arra a kérdésre továbbra se kaptunk még választ, hogy vajon hány magyar élhet Londonban." Nyilván az összes. Is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik