Unorthodox kríziskezelés

2020. november 26. 8:35

Vásárhelyi Mária
Jelen
Az emberek védtelennek és kiszolgáltatottnak érzik magukat.

„Szociálpszichológiai közhely, hogy válság idején a társadalmi stabilitás megőrzésének két alappillére a bizalom és a biztonság. ... Nálunk azonban, rácáfolva minden korábbi tapasztalatra, a válságkezelés is unortodox módon folyik.

Orbán Viktor ugyanis, mint az elmúlt 10 évben mindvégig, nem a társadalmi stabilitás és nyugalom megteremtésében, hanem a folyamatos békétlenség, félelemkeltés és gyűlölködés fenntartásában érdekelt. Békeidőben és válságban egyaránt. Eddig be is vált a számítása, 10 éven keresztül sikerült olyan ellenségképeket kreálnia, amelyek árnyékában szét lehetett verni a demokráciát, el lehetett lopni az országot, és folyamatos félelemben lehetett tartani az embereket.

Mindenki tele van szorongással, feszültséggel, az emberek védtelennek és kiszolgáltatottnak érzik magukat. Ilyenkor a hagyományos üzemmódban működő kormányok, ahogyan azt a környezetünkben láthatjuk is, a társadalmi konfliktusok minimalizálásával, bizalomépítő kommunikációval, szakszerű intézkedésekkel és egyértelmű útmutatással próbálják az emberek bizalmát megőrizni, félelemét csillapítani.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mária kedves, kegyedék még az ellenségkép gyártásban sem voltak eddig sikeresek, pedig már mindent és annak az ellenkezőjét is megírták, elmondtak Orbánról és a "rezsimjéről".

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés