Megépült a világ legmélyebb medencéje

2020. november 26. 19:26

A lengyel létesítmény mélysége 45,4 méter.

2020. november 26. 19:26
null

Szombaton nyitotta meg kapuit a közép-lengyelországi Mszczonówban épült Deepspot nevű létesítmény, mely hivatalosan a világ legmélyebb medencéjévé vált 45,4 méter mélységével – adott hírt a vezess.hu. A nyolcezer köbméteres medencét elsősorban búvároknak tervezték, akiknek így nem kell elutazniuk valamelyik tengerpartra, hogy igazán mélyre merülhessenek. A víz alatti részt ennek megfelelően is rendezték be: van itt elsüllyedt hajó, maja műrom és bebarangolható alagút is. „Mint a búvárok óvodája” – mondta egy oktató, aki a megnyitón részt vett.

A szórakozási célon kívül a Deepspotot a tűzoltók és a hadsereg is használatba fogja venni, adottságai miatt ugyanis tökéletes gyakorlóhelyszín a 40 millió zlotyból (3,2 milliárd forintból) épült létesítmény. Az 5 ezer köbméter beton felhasználásával készült medence azonban nem lesz örökké rekordtartó: már épül Nagy-Britanniában az új rekorder, az 50 méter mély Abyss.

Lássuk, hogy fest a medence 

(Vezess.hu)

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kizökkentidő
2020. november 27. 03:30
A lengyeleknél is építkeznek. Látszik, hogy nem a szakértők vannak kormányon.
tölgy
2020. november 26. 23:33
Ezek a kutya lengyelek! Herdálják a lóvét haszontalan dolgokra, ahelyett, hogy kórházat építenének, vagy az oktatásra fordítanák - mint tudós liberálbolsijaink süvöltenék azonnal.
Bitrex®
2020. november 26. 20:41
A Balaton közepén is lehetne fúrni egy 50 méter mély, 100 x 100 méteres gödröt. Egy félmillió köbméteres gödör csak pár millimétert csökkentené a vízszintet. A kitermelt földdel pedig egy mini szigetet lehetne létrehozni, ahol szállodák, kaszinók, teniszpályák, arborétum, vitorláskikötő stb létesülhetnének.
Gregorius
2020. november 26. 20:22
Talán Belgiumban van még egy több lépcsős 40 méteres. Elsősorban oktatásra használták, egyik ismerősöm is ott vizsgázott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik