Megépült a világ legmélyebb medencéje

2020. november 26. 19:26
A lengyel létesítmény mélysége 45,4 méter.

Szombaton nyitotta meg kapuit a közép-lengyelországi Mszczonówban épült Deepspot nevű létesítmény, mely hivatalosan a világ legmélyebb medencéjévé vált 45,4 méter mélységével – adott hírt a vezess.hu. A nyolcezer köbméteres medencét elsősorban búvároknak tervezték, akiknek így nem kell elutazniuk valamelyik tengerpartra, hogy igazán mélyre merülhessenek. A víz alatti részt ennek megfelelően is rendezték be: van itt elsüllyedt hajó, maja műrom és bebarangolható alagút is. „Mint a búvárok óvodája” – mondta egy oktató, aki a megnyitón részt vett.

A szórakozási célon kívül a Deepspotot a tűzoltók és a hadsereg is használatba fogja venni, adottságai miatt ugyanis tökéletes gyakorlóhelyszín a 40 millió zlotyból (3,2 milliárd forintból) épült létesítmény. Az 5 ezer köbméter beton felhasználásával készült medence azonban nem lesz örökké rekordtartó: már épül Nagy-Britanniában az új rekorder, az 50 méter mély Abyss.

Lássuk, hogy fest a medence 

(Vezess.hu)

 

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Talán Belgiumban van még egy több lépcsős 40 méteres. Elsősorban oktatásra használták, egyik ismerősöm is ott vizsgázott.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés