Orbán Viktor cikke „nem felelt meg a Project Syndicate sztenderdjeinek”

2020. november 25. 19:35
„Amikor arról döntünk, hogy elfogadunk-e kéretlen beadványokat, az elsődleges kötelezettségünk, hogy a nyilvános vitát előmozdítsuk” – írta a HVG-nek a Project Syndicate.

„Mint az elmúlt 25 év gazdasági, politikai és társadalmi véleménycikkeinek és elemzéseinek vezető forrása, a Project Syndicate rendszeresen publikál kiemelkedő tudósokat, üzleti vezetőket, civil aktivistákat, politikai vezetőket és döntéshozókat a világ minden tájáról, köztük számos államfőt és kormányfőt is.

Amikor arról döntünk, hogy elfogadunk-e kéretlen beadványokat, az elsődleges kötelezettségünk, hogy a nyilvános vitát előmozdítsuk. Ez esetben arra a következtetésre jutottunk, hogy Orbán Viktor miniszterelnök véleménycikke nem felel meg a sztenderdjeinknek” – írta Project Syndicate nemzetközi véleményportál a hvg.hu-nak. A magyarországi portál azt firtató megkeresésére válaszoltak, hogy valóban „letiltották-e” Orbán Viktor cikkét, melyet Soros Györgynek fogalmazott meg a lap hasábjain a napokban megjelent írására válaszul.

Orbán Viktor korábban a Facebookon azzal a kiírással közölte az írást, miszerint az „A letiltott cikk, ami nem jelenhetett meg a Project Syndicate-ben // The banned article that could not appear on Project Syndicate”

A Project Syndicate magát a „világ véleményoldalaként” tartja számon és kommentárokat, elemzéseket tesz közzé. Itt jelent meg a múlt héten Soros György írása a magyar és lengyel uniós költségvetési vétóról, melyben azt írta hazánkról és Lengyelországról, hogy annak vezetői „Tisztában vannak azzal, hogy példátlan módon sértik meg a jogállamisági normákat, és eszük ágában nincs megfizetni ennek a következményeit” – írta. „Elkötelezett híve vagyok az EU-nak mint a jogállami normákra épülő nyílt társadalom mintájának. Zsidó származású magyarként különösen aggaszt, milyen helyzet alakult ki Magyarországon, ahol jótékony akcióimmal vagyok jelen több mint harminc éve” – írja cikkében Soros, aki szerint Orbán Viktor „kleptokratikus rendszert épített ki, hogy kirabolja országát”

Orbán Viktor válaszcikke szerint ugyanakkor Soros György az, aki sokak szemében kétes eszközökkel jutott mesés vagyonához, és bár nem kockázatná meg „gazdasági bűnözőnek” nevezni, mégis aggasztónak tartja a spekuláns nemzetközi ténykedéseit.

Orbán Viktor szerint Soros György „nyílt parancsokat osztott ki az Európai Unió vezetőinek. Ebben arra utasítja őket, hogy keményen büntessék meg azokat a tagállamokat, amelyek nem akarnak a globális, nyílt társadalom zászlaja alatt egy egységesülő európai birodalomba betagozódni.” 

„Minden olyan kísérlet, amely Európát egy birodalom égisze alatt egységesíteni akarta, megbukott. Így a történelmi tapasztalat azt mondatja velünk, Európa akkor lesz ismét naggyá, ha a nemzetei is újra naggyá lesznek, és ellenállnak mindenféle birodalmi törekvésnek.” – írja Orbán Viktor válaszcikkében. 

Orbán Viktor megkérdőjelezi a Soros György önmeghatározása szerint „jótékony akciók" mögött megbúvó szándékok őszinteségét.  A miniszterelnök szerint ugyanis „a magát filantrópnak nevező spekuláns egyik válság idején sem az európai emberek érdekeit nézte, hanem a saját haszna szerint cselekedett. A gazdasági válság idején emlékezetes maradt a forint és a legnagyobb magyar bank elleni támadása, a migránsválság idején a bevándorlók betelepítésének felgyorsítására, szétosztására és finanszírozására kidolgozott terve, most pedig az egymás melletti szolidaritás, egymás megsegítése helyett az egymás büntetésére vonatkozó javaslata”

 

Összesen 200 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most sírja vagy nevessek? Ennyire félnek egy elszigetelt, ismeretlen politikustól?

Választ sem érdemelt volna a vén szaros.

Mégis megjelentették sorosét.
Nem mondták.

Nem a nyilvanos vitat, hanem egyesek letfontossagunak tartott velemenyenek a kozleset preferaljak ott a Projekt Syndicate-nel. Soros 1X1.
Nem problema, hogy preferenciaik vannak, meg kenyerado gazdaik, de akkor legalabb tartas lenne bennuk, elismerni ezt.

Azért nem közölték le a választ, mert félnek az igazságtól és annak terjedésétől.

Nem tűnt fel, hogy ez egy válasz? Soros írt először.

A Pravda sem hozott le akármit, csak a kis butuskák hiszik azt, hogy nyugaton demokrácia van.

Szóval a parancsolgatás az megfelel a Project Syndicate sztenderdjeinek:
Soros György parancsa 2015 szeptemberében az EU számára:
"Először is az EU-nak be kell fogadnia évente egymillió menedékkérőt a belátható jövő során."
Saját szavai, saját írásában:
"First, the EU has to accept at least a million asylum-seekers annually for the foreseeable future."
Read more at https://www.project-syndicate...

A jótékonyságnem szerepel Soros szempontjai között:
Soros működési elve saját szavaival:
"Én alapvetően azért vagyok az üzleti életben, hogy pénzt csináljak. Nem tudom és nem is nézem a társadalmi következményeit annak, amit csinálok."
(CBS News, 1998, in Chrystia Freeland: Idle Speculation, New Republic, 1999. feb. 8, 18.old.)
Gondolom ezt bármely kis és nagy bűnöző is elmondhatja magáról.

Ezek a globalisták már nem sz.roznak. Ahogy az amerikai választáson sem válogattak az eszközökben. Rövid időn belül mindenkit ki akarnak nyírni a 'fehér' világban, aki keresztbe fekszik előttük. Egyre forróbb a pite, másfél év múlva égeti majd a szánkat. Gyurcsány csikaszék tele lesznek zsozsóval.

Judeoliberalizmus: őrültek bűnbandája, mert - tudatosan, kitervelten őrültek.
Markukban tartják a nyugati világ 80%-át.
Bűnözők, felelniük kell, előbb-utóbb, magyarországi hasznos hülyéiknek még inkább, mert ezek még inkább tudatosan aljasok.

Nem azért kapják a zsozsót az OSF-től, hogy a libsi főáramtól eltérő véleményeket jelentessenek meg.

Lendvai Ildikó ott is dolgozik?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés