Üdvözletem küldöm a leendő amerikai külügyminiszternek

2020. november 24. 13:50

Cseh Katalin
Facebook
A Blinken-család néhány éve nagyobb adományt adott a CEU Nyílt Társadalom Archívumának.

Hatalmas fordulat várható az amerikai külpolitikában.

Joe Biden megválasztott amerikai elnök Antony Blinkent jelöli külügyminiszterének, akinek Bidenhez hasonlóan sok dolga lesz a Trump-adminisztráció romboló és bezárkózó négy éve után. Blinken már a kampányban is Biden külpolitikai tanácsadójaként dolgozott, Barack Obama elnöksége idején pedig külügyminiszter-helyettes is volt egy ideig.

Az amerikai külpolitikában mindig is különleges helyet foglaltak el a magyar kapcsolatok, most pedig sokat jelenthet Blinken személyes kötődése hazánkhoz. Ugyanis a család és Magyarország története több ponton is összeér. A leendő külügyminiszter anyja magyar felmenőkkel rendelkezik, apja – akinek második felesége szintén magyar – 1994 és 1997 között budapesti nagykövet volt. A Blinken-család néhány éve nagyobb adományt adott a CEU Nyílt Társadalom Archívumának, az OSA-nak, az archívum ezért hálából a család nevét viseli. Antony Blinkent mindenki a globális szövetségek híveként írja le, ami nagyszerű hír a transzatlanti kapcsolatok és a NATO jövőjére nézve.

Trump elnöksége alatt Amerika bezárkózott, Biden azonban többször hangsúlyozta, hogy nagy hangsúlyt kíván fektetni a külpolitikára, visszaléptetné országát a párizsi klímaegyezménybe és leállítaná a kilépést a WHO-ból. Blinkenre ebben is, valamint abban is nagy feladat hárul majd, hogy az újjáéledő amerikai külkapcsolatok ismét a kompromisszumokra és az együttműködésekre épüljenek. Blinken korrupcióellenessége, valamint az, hogy családjával együtt mélységesen hisz a demokráciában, előrevetíti, milyen külpolitikát várhatunk tőle. Az Egyesült Államokkal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség tagjaként azon fogok dolgozni, hogy az EU – és azon belül Magyarország –, valamint Amerika kapcsolata a lehető legjobb és mindegyik fél számára kölcsönösen előnyös legyen. Jó munkát kívánok a leendő külügyminiszternek és üdvözletemet küldöm neki Budapestről.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 102 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lesz majd kinek a hazát árulni, Brüsszel után.

Sötét, beteg, kártékony és üres lelkú Katalin.

Én meg csókoltatom a kedves mamát.....

Hátborzongató amerikai vezércikkek rugdossák Magyarországot

https://888.hu/piszkostizenket..

Már - gondolatban - százszor, ezerszer... és közben vihogott...
"A Blinken-család néhány éve nagyobb adományt adott a CEU Nyílt Társadalom Archívumának."
A minek?
Mondjuk így: a holokausztipar legpénzbehajtóbb magyarországi rezidensének.

Értjük Botmixer. Soros nevezte ki.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés