Pennsylvaniában és Nevadában is hitelesítették Joe Biden győzelmét

2020. november 24. 19:42
December 14-én ül majd össze az elektori testület.

Pennsylvaniában is hitelesítették Joe Biden demokrata párti elnökjelölt győzelmét – jelentette be Tom Wolf, az állam demokrata párti kormányzója kedden. Később egy másik államban, Nevadában is hitelesítették Biden győzelmét.

A pennsylvaniai választásokért felelős tisztségviselő, Kathryn Boockvar „ma hitelesítette a november 3-i választások az eredményeit az Egyesült Államok elnökét és alelnökét illetően”.   

Wolf hozzáfűzte: a szövetségi törvénynek megfelelően alá is írta az eredményt hitelesítő dokumentumot, és ezzel a tagállam valamennyi elektorát Joe Biden és Kamala Harris támogatására hagyta jóvá. A kormányzó megköszönte a munkát a választási tisztségviselőknek, akik – mint fogalmazott – „tisztességes és szabad választásokat bonyolítottak le egy hihetetlen kihívásokkal teli időszakban”.   

Pennsylvania 20 elektort ad az amerikai elnököt megválasztó, 538 fős elektori testületben, amely egyébként december 14-én ül majd össze. Közben folyik a per, amelyet a hivatalban lévő elnök, Donald Trump jogászcsapata indított egy fellebbviteli bíróságon annak érdekében, hogy mondja ki semmisnek egy alsóbb fokú bíró ítéletét, amellyel elutasította a választási eredmény hitelesítésének megakadályozását kérő perkeresetet.   

A pennsylvaniai döntést követően nem sokkal egy másik úgynevezett csatatérállamban, Nevadában is bejelentették: a helyi legfelsőbb bíróság hitelesítette Joe Biden és alelnökjelöltje győzelmét. A hitelesítésről szóló dokumentumot megküldték Steve Sisolak demokrata párti kormányzónak. Az aláírás után ez a nyugati tagállam hat elektort delegál az elektori testületbe.

(MTI)

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Annyi bizonyos: gigantikus méretű a csalásmaffia: "a demokrata kormányzó", "a helyi legfelsőbb bíróság hitelesítette Joe Biden és alelnökjelöltje győzelmét. "

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés