Ferenc pápa: A migráció nem jelent fenyegetést a kereszténységre

2020. november 24. 8:05
Az egyházfő hétfőn megjelent új könyvében fejti ki álláspontját, amelyben nemzeti-populista fantáziákról is szó esik.

„Attól félni, hogy a bevándorlók felhígítják a keresztény kultúrát, groteszk módon ábrázolja a kereszténységet és egész kultúránkat” – állítja Ferenc pápa Álmodjunk együtt című könyvében. „A migráció egyáltalán nem jelent veszélyt a kereszténységre, csupán azoknak az elméjében, akiknek hasznuk származik ezekből az állításokból. Népszerűsíteni az evangéliumot, ugyanakkor nem befogadni az idegeneket szükség idején – ez olyan kultúrát hoz létre, amely csak nevében keresztény, megfosztja a vallásunkat attól, ami a különbséget jelenti.”

Ferenc pápa, az Argentínában letelepedett olasz emigránsok unokája rendszeresen szolidaritását fejezi ki a Földközi-tengeren átkelő migránsokkal, gyászolja a migráció halottjait és elítéli azokat a gazdag országokat, amelyek nem fogadják be őket – írja az Euronews.

Hangsúlyozza: „Nemzeteink méltósága azt követeli, hogy biztonságos folyosókat nyissunk a menekültek számára annak érdekében, hogy félelem nélkül mozoghassanak a halálos területekről a biztonságosabbak felé. Elfogadhatatlan, hogy migránsok százai halnak meg a veszélyes tengeri átkelések során, vagy a sivatagokban. Az Úr az összes halálesetért elszámoltat majd bennünket.

A pápa azokat a vezetőket is elítéli, akik a "képzelt ellenséggel szembeni gyűlöletet szítják azért, hogy eltereljék a figyelmet a valódi problémákról."

„Nemzeti-populista fantázia csupán a keresztény civilizáció védelme a vélt ellenségektől, legyen az ellenség az iszlám, a zsidók, az Európai Unió, vagy az ENSZ. Ez a félelemkeltés azokat az embereket szólítja meg, akik már nem vallásosak ugyan, de nemzeti örökségüket egyfajta identitásnak tekintik. A félelem és az identitásvesztés növekszik, miközben csökken az egyházak látogatottsága” – mondja Ferenc pápa új könyvében.

(Euronews)

Fotó: MTI/AP pool/Gregorio Borgia

Összesen 350 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha az iszlam, a zsidok, az EU, az ENSZ stb. velt ellenseg, a katolikus hivek valodi ellensegek, ugye, Francesco ur?

Nem értem, hogy Ferenc pápa honnan veszi ezeket a valótlanságokat, miért nyilatkozik ilyen sületlenségeket?

"A migráció nem jelent fenyegetést a kereszténységre"
Fáj ezt kimondani Ferikém, de hazudsz. Mert pontosan tudod, hogy DE.

Értjük Szentatyám, hogy a menekülteket megilleti a jó elbánás.
De mi van azokkal, akik nem menekültek, hanem megélhetési migránsok, akik kizárólag azt EU-s pénzekért érkeztek és ezeket az EU-s pénzeket a sziciliai kuplerájban kurvázzák el, amelyen a maffia keres, és ahol a lányok a migráns falujából kerültek eladásra a maffiának, amely eladásból származik az a tőke, amivel a migráns ki tudta fizetni a maffia embercsempészeit, hogy útrakeljen az EU-s pénzekért?

Tud róla. De inkább szép popókat lájkol.

Szentatya, még jó, hogy ez nem ex-chatedra kijelentése, tehát szeretettel és tisztelettel ellentmondunk: a migráció Unió által erőltetett módja igenis veszélyes a kereszténységre, , méghozzá súlyosan!

Ezért nem küldtetek segítséget a török ellen küzdő Magyarországra?
Amivel bűnsegédi bűnrészesei lettetek a magyarok holokausztjának, amiben a lélekszám 4,5 millióról 1,5 millióra csökkent a törökdúlás által.

Teremtés könyve 15-18:
18Ezen a napon kötött az Úr szövetséget Ábrámmal, ezekkel a szavakkal: "Utódodnak adom ezt a földet, Egyiptom folyójától egészen a nagy folyóig, az Eufráteszig, 19a kenitákat, a kenizitákat, a kadmonitákat, 20a hettitákat és a perizitákat, valamint a ráfaitákat, az amoritákat, a kanaániakat, a girgasitákat és a jebuzitákat!"

Mi történt ezzel a tíz néppel?
Őket megkérdezted, hogy a zsidók bevándorlásáról mi a véleményük?
Vagy a Bibliát se ismered?

A Wikiből:
A háború hírére Lajos segítséget kért az európai fejedelmektől, de csak VIII. Henrik angol király ajánlott fel segélyt (amely 1527-ben érkezett meg Mária királynéhoz, Pozsonyba), továbbá a pápa 50 000 aranyat, ellenben sem V. Károly, sem Habsburg Ferdinánd (osztrák főherceg, a magyar király sógora) nem tettek semmit. Tény, hogy hadaik még az itáliai hadszíntereken voltak. II. Lajos megkísérelt a védekezés érdekében hitelt szerezni a Fuggerektől, azonban ők a Magyarországon korábban bevezetett kereskedelmi vámok miatt nem adtak. Szerencsés Imre alkincstárnok sem adott kölcsönt.

A pápai pénzből valóban osztrák zsoldosokat vásároltak. Ezenkívül semmi sem jött.

Csatlakozom, voltak züllött pápák, túlélte a hitünk.
A mai pápát is túl fogja élni a Krisztus-hit.
Aki szerint:
"Amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek!”"
Az útra kelt 18-28 évesek idegennek idegenek, - eddig stimmel - de mióta a legkisebbek és mióta a testvéreink?
Amit bizonyítanak:
- b.szni akarják a fehér nőket, fiatal lányokat - ezért NEM LEGISEBBEK és ezért még
- ételt-italt-szállást meg Ipedekre tartanak igényt, de ilyet a valós testvéreink is legfeljebb 1-2 napra kérnek, 100 ezer testvérből egy azaz NEM TESTVÉREINK

"Nemzeteink méltósága azt követeli"

...hogy hazánkat a saját következő generációnknak hagyjuk örökségül, és ne buckalakóknak.

Nem értek egyet ezzel az állásponttal számos ok miatt, de elfogadnám, mint az élet mindenek felettiségét és feltétel nélküliségét hirdető 'istenes' elvet, ha azt is hozzátenné, hogy egy olyan nagy és szervezett kultúrának, mint az iszlám, gondoskodnia kellene a híveiről és nem lenne szabad őket földönfutóvá tenni és halálos veszélynek kitenni és mások irgalmára bízni.

Nekünk itt korlátlan felelősségünk van olyan társadalmakért és kultúrákért, amelyekre ráhatásunk nincs, de annyi jogunk sincs, hogy figyelmeztessük őket a saját felelősségükre? Vagy csak pápa őszentsége gyáva, hogy rosszabbat ne mondjak?

Akármilyen békés bevándorlásnak hódítás a vége.

Ott se jobb. Ez nem katolikus-protestáns, hanem nyugat-kelet közötti vita. A nyugati társadalmak elég erősnek képzelik magukat ahhoz, hogy megbírkózzanak a népvándorlással.

Mi keletiek egyrészt nagyobbnak látjuk a problémát, másrészt képmutatásnak találjuk, hogy a művelt nyugat a tengeren való átevezésre kényszeríti a bátor fiatalokat, hogy legalább a gyávábbak otthon maradjanak.

De a pápának abban kétségtelenül igaza van, hogy ez nem a kereszténység, hanem az európai civilizáció kérdése, és hogy az emberek vízbe fullasztásának le kell állnia. Csak szerintem, mint keleti (és amúgy katolikus) ember szerint ennek az a módja, hogy világos üzenetet küldünk odaátra, hogy "Európa bezárt".

Amúgy a pápa Argentínában nem egyszerűen bevándorlók örököse, hanem a bennszülöttek kultúráját megsemmisítő, győztes bevándorlók örököse. Ebben az összevetésben mi a bennszülöttek vogymuk...

Hülye vagy édes fiam, leülhetsz. Legalább valami kevésbé izzadtságszagú hülyeséggel próbálj előállni.

Ezek alapján a több, mint 300 meggyilkolt ember Ferenc számára csak járulékos veszély, neki ennyit megér, hogy az iszlámot beengedje Európába. Dél Amerika esetében hogyan látná ugyanezt ez a kilóra megvett szemétláda? Mert az, nem más.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés