Ferenc pápa: A migráció nem jelent fenyegetést a kereszténységre

2020. november 24. 8:05
Az egyházfő hétfőn megjelent új könyvében fejti ki álláspontját, amelyben nemzeti-populista fantáziákról is szó esik.

„Attól félni, hogy a bevándorlók felhígítják a keresztény kultúrát, groteszk módon ábrázolja a kereszténységet és egész kultúránkat” – állítja Ferenc pápa Álmodjunk együtt című könyvében. „A migráció egyáltalán nem jelent veszélyt a kereszténységre, csupán azoknak az elméjében, akiknek hasznuk származik ezekből az állításokból. Népszerűsíteni az evangéliumot, ugyanakkor nem befogadni az idegeneket szükség idején – ez olyan kultúrát hoz létre, amely csak nevében keresztény, megfosztja a vallásunkat attól, ami a különbséget jelenti.”

Ferenc pápa, az Argentínában letelepedett olasz emigránsok unokája rendszeresen szolidaritását fejezi ki a Földközi-tengeren átkelő migránsokkal, gyászolja a migráció halottjait és elítéli azokat a gazdag országokat, amelyek nem fogadják be őket – írja az Euronews.

Hangsúlyozza: „Nemzeteink méltósága azt követeli, hogy biztonságos folyosókat nyissunk a menekültek számára annak érdekében, hogy félelem nélkül mozoghassanak a halálos területekről a biztonságosabbak felé. Elfogadhatatlan, hogy migránsok százai halnak meg a veszélyes tengeri átkelések során, vagy a sivatagokban. Az Úr az összes halálesetért elszámoltat majd bennünket.

A pápa azokat a vezetőket is elítéli, akik a "képzelt ellenséggel szembeni gyűlöletet szítják azért, hogy eltereljék a figyelmet a valódi problémákról."

„Nemzeti-populista fantázia csupán a keresztény civilizáció védelme a vélt ellenségektől, legyen az ellenség az iszlám, a zsidók, az Európai Unió, vagy az ENSZ. Ez a félelemkeltés azokat az embereket szólítja meg, akik már nem vallásosak ugyan, de nemzeti örökségüket egyfajta identitásnak tekintik. A félelem és az identitásvesztés növekszik, miközben csökken az egyházak látogatottsága” – mondja Ferenc pápa új könyvében.

(Euronews)

Fotó: MTI/AP pool/Gregorio Borgia

Összesen 326 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha az iszlam, a zsidok, az EU, az ENSZ stb. velt ellenseg, a katolikus hivek valodi ellensegek, ugye, Francesco ur?

Nem értem, hogy Ferenc pápa honnan veszi ezeket a valótlanságokat, miért nyilatkozik ilyen sületlenségeket?

"A migráció nem jelent fenyegetést a kereszténységre"
Fáj ezt kimondani Ferikém, de hazudsz. Mert pontosan tudod, hogy DE.

Értjük Szentatyám, hogy a menekülteket megilleti a jó elbánás.
De mi van azokkal, akik nem menekültek, hanem megélhetési migránsok, akik kizárólag azt EU-s pénzekért érkeztek és ezeket az EU-s pénzeket a sziciliai kuplerájban kurvázzák el, amelyen a maffia keres, és ahol a lányok a migráns falujából kerültek eladásra a maffiának, amely eladásból származik az a tőke, amivel a migráns ki tudta fizetni a maffia embercsempészeit, hogy útrakeljen az EU-s pénzekért?

Tud róla. De inkább szép popókat lájkol.

Szentatya, még jó, hogy ez nem ex-chatedra kijelentése, tehát szeretettel és tisztelettel ellentmondunk: a migráció Unió által erőltetett módja igenis veszélyes a kereszténységre, , méghozzá súlyosan!

Ezért nem küldtetek segítséget a török ellen küzdő Magyarországra?
Amivel bűnsegédi bűnrészesei lettetek a magyarok holokausztjának, amiben a lélekszám 4,5 millióról 1,5 millióra csökkent a törökdúlás által.

Teremtés könyve 15-18:
18Ezen a napon kötött az Úr szövetséget Ábrámmal, ezekkel a szavakkal: "Utódodnak adom ezt a földet, Egyiptom folyójától egészen a nagy folyóig, az Eufráteszig, 19a kenitákat, a kenizitákat, a kadmonitákat, 20a hettitákat és a perizitákat, valamint a ráfaitákat, az amoritákat, a kanaániakat, a girgasitákat és a jebuzitákat!"

Mi történt ezzel a tíz néppel?
Őket megkérdezted, hogy a zsidók bevándorlásáról mi a véleményük?
Vagy a Bibliát se ismered?

A Wikiből:
A háború hírére Lajos segítséget kért az európai fejedelmektől, de csak VIII. Henrik angol király ajánlott fel segélyt (amely 1527-ben érkezett meg Mária királynéhoz, Pozsonyba), továbbá a pápa 50 000 aranyat, ellenben sem V. Károly, sem Habsburg Ferdinánd (osztrák főherceg, a magyar király sógora) nem tettek semmit. Tény, hogy hadaik még az itáliai hadszíntereken voltak. II. Lajos megkísérelt a védekezés érdekében hitelt szerezni a Fuggerektől, azonban ők a Magyarországon korábban bevezetett kereskedelmi vámok miatt nem adtak. Szerencsés Imre alkincstárnok sem adott kölcsönt.

A pápai pénzből valóban osztrák zsoldosokat vásároltak. Ezenkívül semmi sem jött.

"Nemzeteink méltósága azt követeli"

...hogy hazánkat a saját következő generációnknak hagyjuk örökségül, és ne buckalakóknak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés