Elgizdul a Soros-mantra

2020. november 24. 7:21

Gábor György
Facebook
A jogállamiságról is kiderült, hogy a tündéreszű Varga Judit mellett akadtak, akik képesek definiálni.

„Rétvári Bence ismét unatkozott egy kiadósat, meg is jött neki odafentről a parancsolat, violaszín pecsét alatt, hogy mongyá má valamit, valami jó homályos baromságot, amit szoksz mondani, mer gáz van: elcingárosodik, elcsenevészesedik, elgirnyul, elgizdul (elszakaszkodik, megposzkul – tájnyelv) a Soros-mantra, a jogállamiságról is kiderült, hogy a tündéreszű Varga Judit mellett közben akadtak, akik mégiscsak képesek definiálni ezt a nemistudommit, s ráadásul lassan már a mi nagy baráti táborunk is kezdi alulértékelni a Covid-teljesítményünket a Lovrencsicsék Törökország elleni évezredes győzelméhez képest. Szóval találj ki valami marhaságot, tudod, pont olyat, amire futja belőled, s amit szoktál volt, mint rendesen.

Hát aztán mindjárt kerekedik a Pesti Srácok a maga teljesen független intellektuális katedrális-építményével, vándor, rózsaablakot itt ne keress, beláthatatlan, benső sötétség fogadja az óvatlanul odatévedőt, s engedelmesen bakot tart Rétvári merengésének, töprengésének, és morfondírozásának, hogy legyen fórum, mely világgá kürtöli a szerkesztőség egyik asztalától a másikig a velőt rázó sikolyt: »Gyurcsány Ferenc hadat üzent az egyházaknak és a keresztény magyaroknak. Aki a baloldalt támogatja, az az egyházellenességet és a hívők hátrányos megkülönböztetését támogatja. Védjük meg Magyarországot, védjük meg a vallásszabadságot a baloldaltól!« – s mindehhez odapakolja a corpus delictit, egy 2013-ban kelt és a mai napon kikukázott Gyurcsány-beszéd 20 másodpercét”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 97 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A körútion belüli szürkeállomány megnyilvánulását olvashatjuk. Az a jellegzetssége arroganciájuknak, hogy mindig erőltetett, verejtékszagú.

Megint egy újabb hazugsággal mérgezed magad és próbálsz bennünket is.
Keresztény fundamentalizmustól retteg és a papok korlátlan hatalmát vizionálta Dobrev Klára a szinte üres EP üléstermében. A DK EP-képviselője múlt heti felszólalásában arról beszélt, vallási fundamentalisták akarnak ismét tiltani, beleszólni legszemélyesebb ügyeinkbe, beleszólni abba, hogy kit és hogyan szerethetünk, hogyan taníthatjuk a gyerekeinket. Gyurcsány Ferenc felesége "rettegve figyeli"? ahogy Orbán rendszere Lengyelországba is exportálja az illiberalizmust. - Van bennem egy félelem, hogy a lengyel vallási fundamentalizmus meg fog jelenni Magyarországon is, és ismét papok fogják meghatározni az életünk minden egyes apróbb részletét - képzelte Dobrev."

A szarkazmushoz nem ártana valami humorérzék is.

Tisztelt filozófus!
Az eszmefuttatása semmivel sem visz közelebb a jogállamiság definíciójának a megismeréséhez. Erre is érvényes a közmondás: Ahány ház annyi szokás.
A jogállamiság fogalmát ez idáig senki nem határozta meg egzakt módon, így azután nem lehet csodálkozni, hogy tele van a meghatározás szubjektív véleményekkel, amely vitára ad lehetőséget.
Ezzel kapcsolatba egy írás, amely elolvasása után láthatjuk a problémát.
http://real.mtak.hu/100573/1/A..

Az egész EU se tudta definiálni. Csak erőlködnek vele:
"Jogállamisági kritériumok
Mandíner, 2019. október 3
DONÁTH ANNA EP-képviselőként én mindenképpen partner leszek abban, hogy egységes jogállamisági kritériumokat dolgozzunk ki."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés