Szaúd-Arábia ingyen oltja be a lakosság 70 százalékát

2020. november 23. 21:54
Szaúd-Arábia az első országok között lesz, amelyek kapnak a vakcinából.

Ingyen oltják be a lakosság 70 százalékát 2021 végéig Szaúd-Arábiában, hogy a királyságban visszatérhessen az élet a normális mederbe a koronavírus-világjárvány után – jelentette be hétfőn a szaúdi egészségügy-minisztérium.

„A Szaúd-Arábiában élők 70 százalékát a következő hónapokban, de 2021 végéig elláthatják védőoltással, mégpedig lakosságnak azt a 70 százalékát, amelyik még nem érintkezett a vírussal” – közölte Abdullah Asszíri, az egészségügyi miniszter helyettese a szaúdi állami televíziónak adott interjúban.

Asszíri arra nem tért ki, hogy melyik védőoltást alkalmazzák az arab országban, csak azt hangsúlyozta, hogy „mindenki számára ingyenes lesz”. Mohamed al-Abdali, az egészségügy-minisztérium szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján közölte, hogy Szaúd-Arábia az első országok között lesz, amelyek kapnak a vakcinából, mihelyt tisztázzák az elosztás feltételeit, de közelebbi részleteket nem közölt.    

Hétfőn jelentették be, hogy átlagosan 70 százalékos, de alkalmazási technikáktól függően elérheti a 90 százalékot az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszeripari vállalat közös fejlesztésű koronavírus-vakcinájának hatékonysága. Korábban a Moderna amerikai biotechnológiai vállalat, valamint a Pfizer amerikai gyógyszergyár és német partnere, a BioNTech jelentette be, hogy a potenciális vakcinájuk hatékonysága 94,5, illetve 95 százalékos, a Pfizer adata már a klinikai kísérletek végső eredményein alapszik.

(MTI)

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés