Akár még idén forgalomba kerülhetnek az első vakcinák

2020. november 23. 8:51
Erről Kis Zoltán, az NNK laborvezetője beszélt hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Már több koronavírus elleni vakcina is az engedélyeztetési folyamat harmadik, vagyis a tömeges tesztelés fázisában jár a világban –  mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) laborvezetője hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Kis Zoltán elmondta, a vakcinák közül több is kilencven százalék feletti eredménnyel akadályozta meg, hogy a beoltottak megfertőződjenek, ami nagyon jó eredménynek számít, ez alapján úgy tűnik, hogy hatásosak lesznek a koronavírussal szemben.

Hozzátette, a tömeges tesztelésben általában több tízezer ember vesz részt, de az engedély megszerzése után is figyelik az adott vakcinát a szakemberek, így amikor elkezdődnek az oltások, tovább javulhat a hatásossága. Mivel már az első engedélyezési eljárások is elkezdődtek, a szakember szerint esély van arra, hogy még idén forgalomba kerüljenek az első vakcinák. Ugyanakkor azt tartja a legvalószínűbbnek, hogy 2021 első felében kezdődhet a tömeges oltás.

Emlékeztetett, hogy először a kockázati csoportba tartozókat oltják majd be, tehát azokat, akik a legsérülékenyebbek a koronavírussal szemben.

(MTI)

MTI/AP/Andre Penner

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az illusztrációs képen szereplő SINOvacc esetén? A sárga rassz. Nem?
Ime az idei Olimpiai ötkarika sárga karikája... Hajrá Coubertin báró!
(Vesszen Kalergi :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés