Konok Péter: Sokan Soros Györgyöt tekintik Európa nagypapájának

2020. november 22. 18:29
Élénk vita alakult az ATV-ben a milliárdos szerepéről.

Az ATV Öt című műsorában is szóba került Soros György legutóbbi cikke.

Konok Péter történész szerint az amerikai milliárdos „túl van mitizálva”. Szerinte „Soros Györgynek van némi lobbiereje, meg szimbolikus ereje, meg annak, hogy miket ír, arra azért odafigyelnek. De nem hiszem, hogy Soros György leveleinek világpolitikát megrengető hatásai vannak” – mondta Konok, aki úgy látja: Soros csak reagál az eseményekre.

Puzsér Róbert szerint Soros két személy: egyrészt a neoliberális bróker, aki megsortolja az angol fontot, emellett pedig egy rendszerkritikus baloldali, aki bírálja azt a világot, ami őt milliárdossá tette.

„Magyarországon ennek megfelelően van is egy-egy párt, amely várja, hogy Soros György hogy dönt. Ha Soros úgy dönt, hogy globális nagytőke meg szabadpiac, akkor Momentum. Ha viszont úgy dönt, hogy mégiscsak a baloldali rendszerkritikának a szempontjait kell érvényesíteni: erre szolgál a Párbeszéd. Soros ezen két személye leképeződött a magyar pártrendszerben. Ahogy dönt, annak megfelelően fogja Soros hálózata ezen pártok valamelyikét támogatni” – fejtette ki véleményét a kritikus.

Ceglédi Zoltán szerint Soros György béna, „mert három fideszes kétharmad van mögöttünk úgy, hogy a világ egyik leggazdagabb embere vélte úgy, hogy alakító jelleggel tud fellépni a magyar politikában”.

Puzsér ezután vitába szállt Konokkal. „Ha tényleg egy túlértékelt figura, az EU miért fogadja őt államfőknek kijáró reprezentációval?” – tette fel a kérdést. Konok szerint ilyen külsőségeket sokan kapnak, Soros pedig egy szimbólum. Az EU mindig szerette a nagypapákat. „Habsburg Ottó meghalt, ő volt Európa nagypapája, most sokan – persze a liberális oldalról – Soros Györgyöt tekintik Európa nagypapájának” – mondta Konok. Puzsér szerint azonban ez nem demokrata gondolkodás, mert Sorost senki nem választotta meg.

A vitát Hont András zárta le azzal, hogy „egy plenáris ülésen legalább ötven embert fogadnak hasonló módon, ebből egyet emel ki a média”.

Ön szerint kinek van igaza? Írja meg kommentben!

A fent leírt jelenet a tizennegyedik és a huszadik perc között látható az alábbi videóban.

Összesen 149 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Puzsérban tisztelem a tárgyilagosságot, a tájékozottságot.

A vén szaros saját írásaival állandóan leleplezi magát.

Közben kilóra megvett Verák, Katák vagy holywoodi bohóc Clooneykon keresztül üzenget.

Már azt hittem, a bolond Konok azt mondja:
Soros Európa keresztapja..., lehet, sisteregni kezdett volna a Lucifer-tv Lucifer-Ötökjének minden kábele az ördög sziszegésétől...

Hont András kamuzik ebben illetve bagatellizálná a Sorosnak ott az EU felső körökben megadott kiemelt meghallgatást és tiszteletet.

Változtak ebben a témában. Nem sokkal ezelőtt röhögve gúnyolódtak és sorosoztak, ha a kormánypárt oldaláról bárki kiejtette a soros nevét. Most már kezdik elismerni, hogy nekünk van igazunk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés