Orbán vs. Unió

2020. november 22. 16:57

Tibi atya
Tibi atya blogja
Bármelyik győz, mi veszítünk.

„Napok óta attól hangos a sajtó, hogy Magyarország és Lengyelország az Európai Uniót csuklóztatja amikor az éppen kiszolgáltatott helyzetben van. Az Unió a jogállamiság feltételeihez kötné a támogatásait, a két ország erről hallani sem akar. Hogyan járunk jobban? Ha megregulázzák végre Mészáros Lőrincéket, és gazdaságélénkítés címén nem a holdudvar cégeibe pumpálnak százmilliárdokat? Ha cserébe a jogállamiság – mára meglehetősen képlékeny – fogalmát nyugatról vasalnák be rajtunk? Kinek szurkoljunk, hogy nekünk jobb legyen?

Ahogy én látom, teljesen mindegy. Nem mindegy a politikusoknak, nem mindegy a holdudvaruknak, nem mindegy a nyilvánosságot formáló médiumoknak, akik köröttük gyűlnek. Azoknak mindegy, akik a piacból élnek.

Miért tudja Orbán nyugodt szívvel csuklóztatni az Uniót?

Azért, mert a nyugati országok polgári öntudata meglehetősen eltér a magyarokétól. Bármelyik országban, ahol létezik a jogállamiság kultúrája, az állampolgár a saját jogai letéteményesének érzi magát. Abból pedig vannak neki alapvetőek és elidegeníthetetlenek: a munkához és a megélhetéshez fűződő joga például ilyen. Ha az állam – még ha egy világméretű pandémia miatt teljesen jogosan és elvárhatóan is – ezt rendelettel tiltja, egy másodpercig nem lehet kérdés, hogy akkor annak a költségét bizony állni is fogja. Ha nem tenné, a polgárai legalapvetőbb jogai sérülnének.

Ezzel szemben Magyarországon a polgárok részéről is alig merül fel ilyen elvárás.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 129 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Érdemes az eredeti cikket elolvasni. Az ellenzék is megkapja ám a magáét. Eléggé úgy látom a viszonyokat, ahogy a szentéletű atya. Dicsértessék!

Így van. Nem hajlandó tiszteletben tartani, hogy a homokosok is gyereket akarnak, meg templomi esküvőt, sok kis óvódást maguk köré, na meg nem hajlandó elismerni, hogy összeurópai érték a sok millió muszlim, akik a saját kultúrájuk szerint élnek, és ezt akarják rákényszeríteni mindenkire.

Aha. Szóval Gyurcsány, Klárika, Márky-Zay, Jakab, Szabó, Szél, Hadházi, és még a jó ég tudja ki. Ezekre, mert a Fidesz nem tett csodát. Ők fognak???

Mert öntudatosoknak Feri és Klárika kell! Te teljesen hülye vagy! :-DDDDDDDDD

És mivel szerepelt le? Aki leszerepelt, az Gyurcsány, akit újra hatalomba akartok juttatni. Csak pár apróság: az ország végletes eladósítása, IMF, kórházprivatizáció, tömegbe lövetés, rablóprivatizáció.
És a Fidesz szerepelt le??? Hú bammeg, ilyen vastag arcbőrt!

Gyurcsány meg egy kislányt talált, és hazavitte!

Mert akkor ismét külföldre meg ez a pénz, így az egyszeri balos szavazó nem fog irigykedni.

Nem, sokkal rosszabb. Gyurcsányista.

Ez elég gyenge volt, ráadásul a fajsúlyosabb állítások felett elegánsan elsiklottál.
Szóval miért is kellenek ide migránsok? Ezt fejtsd ki elsőként!

de rosszindulatú. Ez, sajnos, annyira hülye, h. mutogatni kéne. Egy nézés 20 ft, diákoknak, katonáknak 10.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés