Kormányzati Tájékoztatási Központ: Újra hazudott az Index

2020. november 22. 20:31
A portál szerint Müller Cecíliának nincsen praxisengedélye, ám azoknak, akik közfeladatotot látnak el, (pl. a tisztifőorvosok) nem szükséges, hogy érvényes működési nyilvántartással rendelkezzenek, mert az a közfeladat idejével meghosszabbodik.

Müller Cecíliáról jelentetett meg cikket vasárnap reggel az Index, amelyben azt írták: a tiszti főorvosnak nincs meg a praxisengedélye, így nem tölthetné be munkakörét.  Az írásra nem sokkal nyolc óra előtt reagált a Kormányzati Tájékoztatási Központ, Újra hazudott az Index címmel. Ismert, a portál korábban egy kormányrendeletre hivatkozva azt írta, a korlátozó intézkedések február 8-ig maradnak, ám mint később kiderült: a kormány csak a veszélyhelyzet hatályát tolta ki februárig, a korlátozások egyelőre december 11-ig szólnak.

„Korábban a veszélyhelyzetről hazudtak, most a tisztifőorvost támadták hazugsággal.Az Index szerkesztősége az érintettek megkérdezése előtt ferdített és csúsztatott. Az internetes portál félinformációkat jelentett meg azt sugallva, hogy megkérdőjelezhető az Országos Tisztifőorvos szakmai hozzáértése. Elkeserítő látni, hogy az országunkat is sújtó rendkívüli helyzetben egyesek azon fáradoznak, hogy hibát találjanak a járványügyi védekezésben, és indulatokat gerjesztve aláássák az emberek bizalmát.A  hivatkozott cikk eleve ferdít, mert praxisengedélye a háziorvosoknak van.

Amiről szó van a cikkben, az a működési nyilvántartás, amit 5 évente kell megújítania minden orvosnak, aki önállóan végez egészségügyi tevékenységet. Aki közfeladatot lát el (pl. a tisztifőorvosok, államigazgatási szerveknél dolgozó orvosok) nekik nem szükséges, hogy érvényes működési nyilvántartással rendelkezzenek, mert a közfeladat idejével a működési nyilvántartási ciklus meghosszabbodik. A tisztifőorvosoknak nem szükséges érvényes működési nyilvántartással rendelkezniük” – írja a távirati irodához eljuttatott közleményében a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

(MTI-OS)

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Összesen 103 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Boldog névnapot Cecíliának!
Köszönjük!

Te érted, hogy mit írtál?
Na, mindegy!

Müller Cecíliát támadni?

Szombathy, te nyomorék.

Tessék mondani, ezt már a "FIDESZES" index?

Ilyenkor hol vannak a heteken, hónapokon át diktatúráról és a sajtószabadság végéről ugató ellenzéki politikusok, véleményvezérek, nickek?

Te nagyon hülye! Ez nem támadás, hanem a hülye haverjaid hazugságának a helyretétele. Ami hazugság vagy tudatlanság, vagy szándékos ferdítés eredménye. De egy oka biztosan van, a tíz évnyi, saját hülyeségetekből eredő frusztráció, a Kunhalmi szintű "politizálás", az, hogy ennél többre nem futja. Az, hogy politikusaid most már csoportosan írják meg az EU felé az olyan seggnyaló levelet, amilyent Kádár 56-ban írt meg az oroszoknak.

Csak, hogy tegyük tisztába a dolgokat. Amihez az is hozzá tartozik, hogy az ilyen húzásokban, mint ez a híresztelés a tisztifőorvosról sunyi módon benne van az, hogy a hivatalos szervek hitelét aláásva növelnétek az áldozatok számát, hogy azokon keresztül lépdelhessetek a hatalom felé.

Remélem, érthető voltam.

Elmekórtani eset vagy. A szakértőtök úgy szakért, hogy 10 éve nincs meg az érvényes papírja.Erre az Index ír egy cikket, hogy a tisztifőorvosnak, nincs háziorvosi jogosultsága. A variációk száma végtelen.Vállalkozói engedélye sincs és kőzgazdasági diplomája sem. Te meg most azon háborogsz, hogy a jobboldali sajtó tényfeltárt. Ami egyébként a solga. Nem cáfoljátok, hanem fel vagy háborodva rajta. Igazi bolsi tempó

Csak egy kérés: légy szíves hozz már arról cikkeket, hogy a te független sajtód, hogyan reagált Dobrev európai minimálbéres hazugságaira.

Igen, a jobboldali sajtó nem független, de azt nem is állította magáról.

Harmadszor, nektek az a fideszes/antiszemita/ rasszista/reakciós/kulák stb. akire rásütitek. Nem kell más, csak annyi, hogy valamilyen hátsó szándékotoknak megfeleljen. Nem kell semmilyen bizonyíték hozzá, mert a véleményetek tény.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés