II. Erzsébet lovaggá ütheti Hamiltont

2020. november 22. 21:04
Elhárult a lovagi cím megszerzésének akadálya a brit pilóta elől – értesült a The Sun.

A hírek szerint a Török Nagydíjon hétszeres világbajnokká váló Lewis Hamilton jövőre akár már Sir Lewis Hamiltonnak is hívhatja magát, a The Sun értesülései szerint ugyanis II. Erzsébet brit uralkodó a szokásos újévi tisztújításon lovaggá fogja ütni a Mercedes versenyzőjét – írja az Origo. A királynő egyébként a napokban ünnepelte 73. házassági évfordulóját.

A lovagi cím a korábbi években is rendszeresen felmerült Hamiltonnal kapcsolatban, a pletykák szerint azonban leginkább korábbi adócsalási ügye állt ennek az útjába. A Sun értesülései szerint azonban a brit pilóta hetedik vb-címének megnyerése után már zöld utat kapott a kormány kitüntetési bizottságától, így minden akadály elhárult az elől, hogy a New Years Honours során lovaggá üssék.

Az autóversenyző az adócsalásiügyekről – például16,5 millió fontos magángépét a Man-szigeten jegyeztette be, hogy azzal 3,3 millió fontnyi adót spóroljon –  három évvel ezelőtt azt mondta: „az emberek nem veszik észre, hogy Nagy-Britanniában adózom, de nem minden jövedelmemet itt keresem. Tizenkilenc országban versenyzem, úgyhogy 20 különböző helyen keresem meg a pénzem és számos országban fizetek adót, ahogyan itt is, méghozzá nem is keveset. Hozzájárulok az ország bevételéhez, ezen felül pedig segítek egy több mint 1000 embert foglalkoztató csapatnak.

A lovaggá ütés lehetőségéről így nyilatkozott: „Minden évben szóba kerül ez, mivel természetesen mindig kérdeznek erről, de ezúttal sem tudok mást mondani, mint korábban. Emikor erre az elismerésre gondolok, a nagyapám jut az eszembe, aki szolgált a háborúban, vagy Sir Captain Tom, aki 100 évet várt rá, hogy lovaggá üssék.Vagy az emberek, akik kórházban dolgoznak, a nővérek és orvosok, akik a legnehezebb időkben is életeket mentenek. Ezekre az el nem ismert hősökre gondolok, magamat pedig nem tartom annak. Senkit sem mentettem meg.Ez egy elképesztően nagy elismerés, amit emberek egy kis csoportjának adományoznak.”

Minden, amit mondhatok, hogy nagyon-nagyon büszke brit vagyok és ahogy korábban is mondtam, a legkülönlegesebb dolog, hogy egy egész nemzetet képviselhetek. Elképesztő elismerés tartani a zászlót a fejem, az egyes szám felett. Ez minden, amit erről mondanom kell” – tette hozzá, majd közölte, egyébként sem gondol sokat a lovagi cím megszerzésére, mert enélkül is van elég dolga.

Nyitókép: MTI/EPA/Getty pool/Clive Mason

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés