Példát mutatunk: az offshore cégek kizárásával megvédjük közvagyonunkat

2020. november 21. 19:01

Kerpel-Fronius Gábor
Facebook
Kiállunk a tisztességes vállalkozások mellett, és zéró toleranciát hirdetünk a korrupció ellen!

„Az átlátható, szabad, ugyanakkor okosan szabályozott vállalkozói tevékenység és környezet minden jól működő demokrácia és piacgazdaság alapja. Ha olyan Magyarországot szeretnénk építeni, amelyet a törvénytisztelet és szolidaritás tart össze, és ahol ennek talapzatán virágzó, kreatív, teremtő vállalkozói kultúra épülhet, akkor törvényhozóként, politikusként mindent meg kell tennünk, hogy ezeket az értékeket érvényesítsük, és élen járjunk a példamutatásban is.

Mindannyiunk érdeke, hogy gátat szabjunk az adóelkerüléseknek, hogy a közteherviselés rendszerét fenntartsuk, megóvjuk. Az államnak mindenkor kötelessége átlátható, egyszerű, méltányos adózási szabályokat alkotnia, ám legalább ennyire fontos, hogy az állampolgárok, cégtulajdonosok törvénytisztelő módon fizessék közterheiket, tudva, hogy az az egész közösségünk érdekében hasznosul. 

Nem köthetünk kompromisszumot: mindent meg kell tennünk, hogy áttekinthető, követhető, a pénzmozgásokat, anyagi érdekeltséget pontosan mutató, a rendőrségünk, igazságszolgáltatási szerveink  számára hozzáférhető cégstruktúra működhessen,.
Éppen ezért döntött úgy a főpolgármester, hogy a jövőben jóval szigorúbb szabályokat kell életbe léptetni annak érdekében, hogy ne nyerhessenek a főváros által kiírt közbeszerzéseken offshore hátterű cégek. Meggyőződésem, hogy helye és ideje van ennek a döntésnek, hiszen számos kutatás alapján kimutatható, hogy az adóparadicsomokba áramló üzleti vállalkozások milyen károkat okozhatnak egy-egy nemzetgazdaságnak. Nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy olyan időket élünk, amikor különösen drámaian megmutatkozik, micsoda jelentősége van a közbizalom és a törvényesség, hitelesség megóvásának adófizető polgárok és választott vezetőik között, és micsoda károkat okoz, ha ezt a bizalmat a vezetők eljátsszák, visszaélnek vele - ahogy teszik ezt a magyar kormány képviselői budapestiek és magyarok százezreivel, millióival. 

Budapest vezetőiként azonban példát fogunk mutatni: az offshore cégek kizárásával is megvédjük közvagyonunkat, kiállunk a tisztességes vállalkozások mellett, és zéró toleranciát hirdetünk a korrupció ellen!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lásd legutóbb a Tüttő-Leisztinger pályázati kavarást...

Tanultak a NER arisztokratáktól.
Ott már régóta ez a módi...

Neked logikus, mert egy oldalon álltok. Nekem viszont nem logikus, pedig én is a jobb oldalon állok.

Egyenlőre még nem szavaztam sehova. Még van két évem gondolkodni azon, hová fogok ikszelni.
A mondást viszont -ellentétben egyesekkel- ismerem, hogy akinek vaj van a fején, az ne menjen a napra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés