Mi is az a jogállam?

2020. november 21. 8:13

Apáti Bence
Magyar Nemzet
Olyan fegyver, amit kizárólag a jobboldali konzervatív emberek elhallgattatására, megbüntetésére használnak.

„Érdekes persze ez a jogállamisági vita, hiszen nem törvények és jogszabályok fognak dönteni a jog(állam) meglétéről, hanem a többség – a balliberálisok – szavazata. Szubjektív benyomások, elfogult, a Fideszt és Orbánt gyűlölő, végtelenül civil szervezetek jelentései és liberális újságírók „cikkei” alapján. Nem számít, hogy a bíróságok függetlenek – és akkor még finoman fogalmaztunk –, hogy a magyar bírák szerint nyugodtan lehet nácizni, tolvajozni, korruptozni a jobboldal politikusait, hogy a miniszterelnöknek el kell tűrnie az O1G-zést, miközben a baloldal politikusai egy rossz vagy egy erősebb jelző miatt is azonnal perelnek, majd nyernek.

De az sem érdekli az EU bürokratáit, hogy míg 2006-ban tömegével verték össze a hazugságon kapott, és hazugságok segítségével kormányra kerülő Gyurcsány ellen tüntető demonstrálókat, addig most az SZFE lánglelkű színészforradalmárainak a hajuk szála sem görbült. Még a szemeik is megvannak.

A jogállamiság az unió szerint inkább valami megfoghatatlan, elvont fogalom, egy olyan bunkósbot, mint a sehol le nem írt, folyton változó közösségi irányelvek a Facebookon.

Olyan fegyver, amit a jobboldal megrendszabályozására találtak ki, és amit kizárólag a jobboldali konzervatív emberek elhallgattatására, megbüntetésére használnak.

Egyre világosabban látszik, hogy ma az unió baloldali politikusai szerint csak az számít jogállamnak, ahol kiszélesítik az LMBTQ-jogokat, ahol korlátlanul befogadják a migránsokat, és ahol legális migrációs útvonalakat létesítenek a Fekete-Afrikából és a Közel-Keletről érkező honfoglaló szerencselovagoknak. Pedig nem volt ez mindig így. Amikor beléptünk, még egészen biztosan mások voltak a jogállamiság definíciói.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 143 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kevered a törvényalkotást, annak kikényszerítésével. Az elsőért a fidesz felel, a végrehajtásért a kormány. Ám azért , amiket felsoroltál, te magad vagy a felelős. Meg a szervilis gondolkodás. Ne mutogass másra! Ez nem jogállamisági probléma, hanem törvénysértés.

Jogállam ezek szerint az, ahol a jogot nem az igazságszolgáltatás (bíróságok) képviseli, hanem az EP szélsőbal politikusai szavaznak róla a Soros fizette NGO-k jelentése alapján.
Felfogod miről is beszélsz??? Ez a rendszer még a rákosi rendszernél is durvább diktatúrát jelent.

Apáti, akit eleinte nem jegyeztem, fantasztikus "felvezető liedeket" "gyárt" a Publi Caféhoz, a Főhős c. műsoraihoz.
Hatalmas grat neki!
",,,nem törvények és jogszabályok fognak dönteni a jog(állam) meglétéről, hanem a többség – a balliberálisok – szavazata. Szubjektív benyomások, elfogult, a Fideszt és Orbánt gyűlölő, végtelenül civil szervezetek jelentései és liberális újságírók „cikkei” alapján."

Az ilyen "jogállamiságot" még puszta említés szintjén sem szabad elfogadnunk, egyetlen betűjét sem. Legfeljebb így: a szemetek jogállamisága. használható és igaz kifejezés.
Viszont:
A teljes Bizottságnak mennie kell.
Első lépésként: valódi Európa Parlamentet, a 28 tagállam nemzeti parlamenti küldöttségeiből.
Második lépés: ez a Valódi Európa Parlament nevezze ki a Bizottság tagjait.
A most ismert "Európai Parlament" tagjaitól minden kifizetést azonnal befagyasztani. Minden képviselő kérvényezheti a mandátuma végéig járó adófizetői pénz felvételét, de bizonyítania kell, hogy Soros György felé nem volt kapcsolata, a megszűnt mandátuma után járó pénzt csak így kaphat..
A következő Békemenetbe a CÖF a kérdést reflektorfénybe állítsa és hívja meg Európa patrióta erőit és a követelést: "valódi Európa Parlamentet, a 28 tagállam nemzeti parlamenti küldöttségeiből." legalább angol, olasz, német, francia és spanyol nyelven vigyük végig a tábláinkon Budapest utcáin.
Kezdjük el, minél előbb, míg a téma forró és az érdeklődés középpontjában van, lásd G. Soros tegnapelőtti cikkét, amelyben megparancsolja az EU-nak: Magyar- és Lengyelország bebörtönzését.

Mert mi elnyomjuk a kisebbségeket?Mert ez az érvelés akkor lenne igaz. Úgy látom újfent a szokásos eset. Azzal vádoltok meg minket, amit ti követtek el.

Mert ha ti lesztek hatalmon , akkor mindenki egy az egyben Gyurcsány Ferenc lesz?

Szóval szerinted a kisebbségek elnyomása és a pénzügyi helyzeted, az ugyanaz a fogalom?

Ez csak a szokásos másra mutogatás. Semmi köze a jogállamisághoz. Várod az ovónénit, hogy megvédjen és sületlenségeket beszélsz. Nem lehet minden pofon mellé közlekedési rendőrt állítani. Ideje lenne felnőni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés