Ismét elhintették a hitetlenség magvát

2020. november 21. 15:27

Gável András
Vasárnap.hu
Eszerint az egyház is valamiféle emberi kreálmány csupán, semmi több, Isten és a szent nem létezik, a bűn pedig relatív.

„Érthető, hogy a lengyelországi életvédőket támadó abortuszpártiak célpontja Szent II. János Pál pápa szobra, amelyet előszeretettel gúnyolnak és öntenek le festékkel. Ha pedig ezzel nem érik el kívánt céljukat, hát központilag szervezett lejárató kampányt indítanak el a személye ellen – mindezt alávaló gyávasággal, azt követelve, hogy az »elhamarkodott szentté avatást« vonja vissza az egyház…

Természetesen a pálya széléről bekiabálók ügyesen kitervelt kommunikációs stratégia mentén dobták le a Szentatya elleni bombát – a pápaság egyik kiemelkedő, de még időben közeli pontját (is) degradálva ezzel, rombolva az egyház még meglévő, Istenben gyökerező tekintélyét és szentségét is.

A próbálkozás azonban, a korábbi merénylethez hasonlóan, ezúttal is csak próbálkozás maradt. Kiderült, hogy az a szennyes vád, amellyel II. János Pál pápa szent életének emlékét akarták eltorzítani, hamis, alaptalan, minden igazságot nélkülöző koholmány. Egyet viszont megint elértek az elkövetők. Mindenhez, amely Isten szentségét jelenítheti meg a világban, kétkedéssel, megfelelő óvatossággal és fenntartással közelítünk majd – már aki…

Ismét elhintették a hitetlenség magvát, amely azt a gyilkos elképzelést rejti magában, hogy végső soron az egyház is valamiféle emberi kreálmány csupán, semmi több, Isten és a szent nem létezik, a bűn pedig relatív – de azért humánusak és jók még lehetünk az embertársainkkal…”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szent II.Janos Pal es Francesco kozott akkora a kulonbseg, hogy azt meg a vak is latja.
Ezert probaljak valahogyan bemocskolni Janos Palt, de nehez lesz, mert o tenyleg Isten embere volt, szemben Ferenccel, aki az elitek es a vilag embere.
Most a hivoknek a dolga minel inkabb hinni, szeretni es remenykedni. Es vannak meg jo papjaink is, ugyhogy rajtunk is mulik.

A hitetlenek legalább negatív módon foglalkoznak a hittel, még meg is térhetnek. A közömbösök a reménytelenebbek.

Nem pap, hanem egy 7 gyermekes katolikus családapa. Zenész.
A másik fiútestvérének Gellértnek is 7 gyermeke van, szintén zenész.
A harmadiknak nem tudom.
Az első Gável Henrik kitűnő katolikus pap.

https://www.youtube.com/watch?..

https://www.youtube.com/watch?..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés