Jogállamiság? Lárifári! Adósságorgia!

2020. november 20. 22:41

Kiszelly Zoltán
Mozgástér blog
Egész Európa a jogállamiságról beszél, holott a szó, ami jobban leírja a helyzetet, az adósságunió.

„Brüsszelben jó címkét adtak minden idők legnagyobb hitelfelvételének. Miről terelik el a figyelmet? Demokrácia monitorozás, jogállamiság. Ezek nem George Orwell híres regényének fordulatai, hanem a brüsszeli bürokraták agyszüleményei. Egész Európa a »jogállamiságról« beszél, holott a szó, ami jobban leírja a helyzetet, az adósságunió. Pontosabban az Európai Egyesült Adósállamok Felbonthatatlan Uniója.

Miről is van szó? Miről terelik el a figyelmet? Elsőként nézzük az idősíkot: az EU és az eurózóna egyben tartásához szükség van Francia- és Olaszországra, ahol 2022 tavaszán, illetve legkésőbb 2023-ban lesznek választások. Marine Le Pen és Matteo Salvini egyaránt elszánt arra, hogy országaikat kivezessék az adósságot és kereskedelmi mérleghiányt okozó eurózónából. Ezt kell a német házi exportpiacnak számító EU egyben maradásában érdekelt Berlinnek és az uniót adminisztráló brüsszeli elitnek mindenáron megakadályozni. Kerül, amibe kerül.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nehéz, mert a délieknek abszolút létkérdés a pénz, nem úgy, mint nekünk. A fukaroknak nagyon nem érdeke, h. K-Európa összeszedje magát. Jó lett volna két légy egy csapásra, ha már az euró és a rokon szemléletú D-i kormányok maradása érdekében elkerülhetetlen a D-i gazdaságok megsegítése. A hollandoknak NAGYON fáj a Budapest-belgrádi gyorsvasút, de gyakorlatilag az, h. a jobbos kormányok alatt megerősödött K-i gazdaságok lassan azzal üzletelnek, akivel eszükbe jut. Mindenesetre, kisebb a ráutaltságuk, ami önmagában veszély hordozó megítélésük szerint. Könnyebb lenne egy ismét balos kormánnyal, folytatódhatna a készséges Ny-i érdek kiszolgálás, ahogy megszokták, amellett fontos számukra a migránsok befogadása és az LMBTQ közösség érdekvédelme. A K-iek egyiket sem akarják.

A vétó a légy a levesükben. Még próbálgatják, meddig mehetnek el. Elég elkeserítő. Ennyit a szolidaritásról, hajt mindenkit a saját érdeke, ez egy harc, amibe vagy beleállunk, vagy visszajönnek a Gyurcsányék, mert EZ a jogállamisági "felügyelet" célja. Most ismét van mit kótya-vetyélni, kitől elvenni, s kiket preferálni.

A Tovaris és Sargentini "jelentés" után NEM lehetnek magyar illúziók. Az Európai Ügyészség és Bíróság dupla vicc!

Nagyon szimpatikus lenne NEKÜNK ütni két legyet egy csapásra, de kissé szkeptikus vagyok abban, h. ez sikerülhetne. Lesznek még német mentő kísérletek. Nem beszélve a hazai, ellenzék álnevű, V. hadoszlop kétségbeesett, lázító hazudozásáról.

Mindenesetre, drukkolok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés