A Jobbik a szarvasi polgármester távozását követeli

2020. november 20. 18:02
A párt szerint Babák Mihály a helyi tévében „a covidosokat leprásozó” kijelentést tett. Babák hangsúlyozza: kiemelték a kontextusból szavait, „egy, a vírusveszéllyel kapcsolatos beszélgetésből kiragadni valamit lehet, de nem korrekt”.

„A Fidesznek ezért nincs más választása: haladéktalanul hívja vissza a polgármesterét!” – követeli pénteki közleményében a Jobbik arra reagálva, hogy Babák Mihály, Szarvas polgármestere televíziós nyilatkozatában a Jobbik szerint „a covidosokat leprásozó” kijelentést tett.

Aztán hogyha kiderül, hogy valaki covidos lett, mert megvan a tesztje, vagy karanténban van, akkor úgy kell kezelni, mint a leprást! Bocsássanak meg a kifejezésért...” – ezt mondta a tévében a polgármester.

Szarvas polgármestere nyilatkozatában a Jobbik szerint „megbélyegzi a városában lévő betegeket”, és emiatt „alkalmatlan”, „nincs helye a közéletben”. A Jobbik szerint ezért „a Fidesznek ezért nincs más választása: haladéktalanul hívja vissza a polgármesterét!”

Babák: Egy beszélgetésből kiragadni valamit lehet, de nem korrekt

Az ATV megkeresésére e-mailben reagáló szarvasi polgármester szerint azonban Szarvas város lakói megértették mondanivalójának valódi értelmét. A városvezető szerint:

„egy, a vírusveszéllyel kapcsolatos beszélgetésből kiragadni valamit lehet, de nem korrekt”.

A polgármester az ATV-nek küldött levelében leszögezte: „ [...] a házi karanténban lévő beteg veszélyben van, a családtagjai is veszélyben vannak, ha nem kellően körültekintőek. A házi karanténban való viselkedés, gondozás, különös, nem megszokott magatartást kíván meg mindenkitől. Soroltam is őket a beszélgetésben: szeretet, gondoskodás, figyelem, védőeszközök, fertőtlenítés, mosás, mosogatás stb.” – írta a fideszes politikus, hozzátéve: erre igyekezett felhívni a figyelmet, mert úgy véli, itt még hiányosságok vannak, és még „eredményesebbek lehetünk a védekezésben”.

(MTI / ATV)

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem túl tájékozott, a lepra hosszú évekig is elhuzódhat, nem véletlenül voltak izolált lepratelepek. Úgy rémlik pár évtizede még Romániában is volt egy leprasziget.

Válaszok:
Teknős | 2020. november 20. 19:50

a hasonlat nem szerencsés, de pontos. Én is képes voltam megvédeni a családot az egy fő covidostól. És igen, úgy kezeltük, mint a leprást. Külön szoba, fürdőszoba fertőtlenítés és hiába élünk itt elég sokan, hazahozta a vírust, de senkit sem fertőzött meg.

Inkább a jobbikosokat kéne leprásként kezelni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés