Joe Biden és Kína

2020. november 19. 17:36

Szabó Botond
Corvinák
Valóban visszaélt Biden hivatali pozíciójával üzletei során?

„2020-at írunk, az Egyesült Államok újra választott, mindezt úgy, hogy talán még ki se heverte 2016 sokkját. Donald Trump győzelme (példaként) Reagan után ismét átírta azt a dogmát, miszerint elnök csak hivatásos, igazgatásban, kormányzásban jártas, klasszikus értelemben vett politikus lehet, aki ismeri a »játékszabályokat« és nem is kíván változtatni azokon.

A Demokrata Párt négy éven keresztül próbálkozott Trump megfúrásával (russian interference, impeachment), ám ez nem sikerült, így ismét meg kellett, hogy mérkőzzenek a republikánus színekben induló elnökkel. Erre a feladatra Obama alelnökét, Joe Bident jelölték ki. Azt a Joe Bident, akit folyamatosan támadtak az elmúlt hónapokban, még saját pártján belül is a progresszívebb, baloldalibb csoportok, a republikánusok pedig szinte egy emberként bírálták.

A legmarkánsabb támadási felületet Bidennel szemben a fiával, Hunter Bidennel folytatott korrupciógyanús üzletek képezik Ukrajnában és Kínában. A Kínával fennálló kapcsolatrendszer Trump politikájának is kulcseleme, így a választások egyik fő kérdése is ez volt. Valóban visszaélt Biden hivatali pozíciójával üzletei során? Milyen szerepet játszott az Obama-elnökség idején Biden az időnként »túl jó« USA–Kína kapcsolatokban? Milyen diplomáciai fordulat várható Biden elnöksége alatt?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Trump a negyedére szorította le a kínai importot és nagyobb részt hazai termékekkel tudták pótolni.
A Pufi meg sem próbálta ugyanezt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés