DK: A magyarok nem Putyin kísérleti egerei!

2020. november 19. 12:39
A párt szerint csak olyan vakcinával szabad oltani, ami átesett az európai engedélyeztetésen, és ismertek az esetleges mellékhatásai és hatásossága.

 

Szijjártó Péter tegnap azt mondta, hogy ma minták érkeznek Magyarországra az orosz vakcinából, ezzel pedig Magyarország lesz az első, aki ebből a vakcinából mintát kap. Felhívjuk a kormány figyelmét, hogy ez csak azért van, mert más országnak esze ágában sincs a saját polgárain kísérletezni az orosz vakcinával – adott ki közleményt a DK.

Az orosz oltóanyaggal kapcsolatban számtalan nyugtalanító körülmény látott napvilágot, a kutatók pedig világszerte arról beszélnek, hogy még ők sem adatnák be maguknak a tömegesen soha nem tesztelt vakcinát. És nem csak azért, mert több, orosz vakcinát kapó orosz tesztalany is koronavírusos lett a vakcina ellenére – fogalmaznak. A Demokratikus Koalíció figyelmezteti a kormányt: ne akarjon magyar embereken emberkísérleteket végezni, ne akarja, hogy Magyarország a putyini Oroszország kísérleti laboratóriuma legyen!

A DK szerint csak olyan vakcinával szabad oltani, ami átesett az európai engedélyeztetésen, és ismertek az esetleges mellékhatásai és hatásossága – tartalmazza a dokumentum. Ezt nem lehet a magyar embereken kikísérletezni, mert mi is teljes jogú európai polgárok vagyunk, nem az oroszok kísérleti egerei – zárul a párt közleménye, amelyet Barkóczi Balázs szóvivő jegyez.

(MTI-OS)

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyurcsány milyen szerelmesen nézett Putyinra, amikor nála vacsorázott és kutyát ajándékozott vendégének.

A magyarok nem Putyin kísérleti egerei, hanem Brüsszelé!

Lehet. Gyurcsány egy bájgúnár volt-akkor is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés