Irigylésre méltóan kezelik a járványt a finnek

2020. november 17. 8:14
Pedig alig tesznek valamit, számol be az Euronews.

Finnországban az elmúlt 14 napban a halálozások arányszáma százezer főre vetítve 0,2 volt, számol be az Euronews. Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ által készített és folyamatosan frissített térképen is jól látszik, hogy mindössze egy olyan régió van, ahol 100 ezer lakosra 25-nél is kevesebb fertőzött jut, ez pedig Finnországban van. Arról nem is beszélve, hogy a skandináv állam többi részét is sárgával jelölték, szóval körülbelül minden kétezredik ember került kapcsolatba a vírussal. Ez Európában a legalacsonyabb szám. Jelenleg a koronavírusos esetek száma a 20000-hez közelít, eddig 371-en vesztették életüket a betegség következtében. Mindig egyszámjegyű a napi új halottak száma, míg Magyarországon már száznál is több életet követel a járvány naponta.

A helsinki kormány – ellentétben a tavaszi első hullámmal – ezúttal nem vezetett be szigorú szabályozásokat. A finn operatív törzset például össze se hívták újra. A legtöbb járványügyi intézkedésről a megyei, vagy önkormányzati testületek döntenek, de egyelőre úgy tűnik, hogy a főváros kivételével sehol sem tartották szükségesnek a szigorításokat.

Rendezvényeket mindenfelé lehet tartani, a kulturális intézményekben viszont arra kérik az embereket, hogy hagyjanak ki egy széket, ha ez megoldható. Országon belül teljesen szabad a mozgás és ellenőrzött körülmények közt a nemzetközi turizmus is újraindulhatott. November végétől 3 napnál nem régebbi negatív PCR-teszttel bárki beléphet az országba és a határokon ellenőrzik a beutazók egészségi állapotát. Délről, a balti állampolgároknak pedig határellenőrzés sem lesz.

(Euronews)

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Burundiban még jobb volt. Hogyan csinálják?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés