Melegjogi feltételekhez kötné Brüsszel az uniós forrásokat

2020. november 16. 9:51
Az LMBTQ-jogok tiszteletét szabnák feltételként a kohéziós források kifizetése mellett a pandémiás helyrehozási alapok folyósításához is.

Újabb elképzeléssel állt elő Brüsszel az uniós támogatásoknak a jogállamisági feltételekhez kötésével kapcsolatban – írta meg a Magyar Nemzet. A Soros-hálózathoz kötődő Helena Dalli egyenlőségi biztos – akinél az év elején a momentumos Donáth Anna panaszkodott a kormányra – állt elő az új tervekkel. Az EU Tanácsának német soros elnöksége és az Európai Parlament csak néhány napja jutott ideiglenes megállapodásra arról, hogy jogállamisági feltételekhez kössék a kohéziós támogatások kifizetését, ám a tagállamok által egységesen még nem elfogadott elképzelést máris szélsőséges elemekkel egészítenék ki. Helena Dalli egyenlőségi biztos ugyanis azzal az elképzeléssel állt elő a minap, hogy az LMBTQ-jogok „tiszteletét” is az uniós támogatások lehívhatóságának a feltételévé tennék.

LMBTQ-közösség egy része hátrányos megkülönböztetést érez

A máltai politikus a Politico.eu nevű portálnak nyilatkozva beszélt arról, hogy ezt a kitételt alkalmasnak tartja azoknak a tagállamoknak a megregulázására, amelyek nem alkalmazkodnak az uniós értékekhez. Az Európai Bizottság (EB) asztalán lévő tervezet a következő ciklus költségvetése mellett a pandémia okozta válság gazdaság-helyreállítási alapjaira is vonatkozna. Dalli azt hangoztatta, hogy az EB felmérése szerint az unió LMBTQ-közösségének 43 százaléka érezte úgy a tavalyi évben, hogy hátrányosan megkülönböztetik, és szerinte ez a tendencia egyre romlik.

A Politico.eu felidézte, hogy már idén is vetettek be szankciókat például Lengyelország ellen – amelyet a politikus az EU leginkább homofób országának tart – azzal, hogy a jobboldali kormány által irányított állam hat településétől vontak meg olyan EU-s pénzeket, amelyeket azok testvérvárosi program keretében kaptak volna.

Dalli szerint még az Európai Bizottságon belül is rendszerszintű rasszizmus van

Dalli az év elején tette közzé a Twitter-oldalán, hogy részt vett a Soros-féle Open Society egyik rendezvényén, de a tőzsdespekuláns zászlóshajójának az Open Society European Policy nevű lobbiszervezete is kilincselt nála három alkalommal ebben az esztendőben az Alapjogokért Központ kimutatása szerint. Helena Dalli úgy véli, hogy a rendszerszintű – szerinte még az Európai Bizottságon belül is tapasztalható – rasszizmus kezeléséhez „el kell szakadni a hagyományos gondolkodási sémáktól”. Ez nála azt is jelenti például, hogy sürgeti az egyetemeken a fekete bőrűek szponzorálását, továbbá a gyakornokok felvételénél is „sokszínűbb” döntéseket hozatna – írta meg a Magyar Nemzet.

(Magyar Nemzet, Politico)

Fotó: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj

  

Összesen 175 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A korrupció miatt nem akarnak fizetni, nem a melegjogok miatt.

MELEGJOGI FELTÉTELEK!?
A most Budapesten a kormány által létrehozott
Digitális Szabadság Bizottság mellett,

Brüsszelben, az Európai Tanácsban létre kell hozni az
Európai Szabadság Bizottság-ot, kizárólag a kormányfők tanácsának alárendelten.

Ez a bizottság nyomon követi, felderíti, megnevezi,
jegyzőkönyveket beszerzi,
MINDEN LOBBITEVÉKENYSÉGRŐL,
hivatalos és rejtett, az összes kapcsolatfelvételről, betűhíven, amely az EU BÁRMELY SZERVE, EMBERE ILL. EURÓPA-IDEGEN ERŐK ÁLTAL TÖRTÉNT. Minden NGO, Soros- és nem Soros szervezet, osztag, rohamcsapatról pontos elszámolást AKARUNK.
Nem tűrhető tovább, hogy Európa választópolgárait
éhenkórász naplopó, munkakerülő kalandor nők és férfiak irányítsák a különböző "lobbitevékenységeiken" keresztül!
Akiket soha, senki, sehol nem választott meg!
Ám zsarolással rákényszerítik az EU-intézményeit, hivatalait, adminisztrációját
AZ EURÓPAI VÁLASZTÓPOLGÁROK ÉRDEKEIVEL SZÖGESEN ELLENTÉTES
IRÁNYVONAL, TÖRVÉNYKEZÉS, NYOMÁSGYAKORLÁS VÉGREHAJTÁSÁRA.
AMELLYEL KIFOSZTANAK BENNÜNKET, EURÓPA ADÓFIZETŐIT!

Ballib mantra bizonyítékok nélkül. Gondolom, abban egyetértünk, ha az ellenzék bármilyen korrupciós ügyet talált volna a kormány ellen, már behívta volna a NATO-t és az ENSZ csapatokat. Valamint meg egy bangladesi újság is címoldalán N hozná. Hidd el, az ellenzék a fél karját adná egy ilyen ügyért. De nincs:-)))))

A lengyelek be akarják tiltani a pride-ot. Ha megteszik, lesz 7-es cikkely, aztán kizárás.
Miért akar öngyilkos lenni az unió?

Emlékszel, Hofi mindig az oroszokra esküdött, mondván, Ők mindenkinél előbb ideérnek.

Egyébként meg elő kell készíteni a kilépést, létrehozni egy Kelet-Közép-Európai gazdasági közösséget, amely csatlakozik az Eurázsiai Együttműködéshez,. Ott még nem kötelező buzinak lenni, buzinak nevelni az óvodásokat.

A stílus és személyeskedést miatt iksz.
Ugyanakkor tudjuk, akkor személyeskedtek és agresszivkodtok, amikor nincsenek érveitek.

Semmi. Az unióban mindig egy hangos kisebbségnek akarnak eleget tenni. Talán félnek tőlük és a médiájuktól.

novalaki itt kerdezte hogy miert is baj a "jogallamisagi feltetelrendszer", hat ezert. Mert nem jogallamisagrol van szo, ok azalatt ilyen fortelmeket ertenek.

azelott a bizonyos szavazas elott is biztosra mentek, levittek 25%ra... az aztan felelmetes tobbseg...

Korrekt elemzés, ilyenből is minél többre lenne szükség.

Ja, azt hiszik, hogy nekünk fontos az EU-hitel, de tévednek, mert nekik fontosabb. A déli államok bedőlnek nélküle, és ha a déli államok bedőlnek, az viszi magával az EU-t.
Szerintem azért van ott értelmes ember is, aki majd időben szól nekik, hogy éppen a szakadék felé rángatják a kormányt.

Egy súlyosan hibás antropológai nézet diktatúrává alakítása lenne ez a döntés: ha egy ország vezetése ezt favorizálja, az ő dolga. De ezt rákényszeríteni más tagállamokra, antidemokratikus diktatúra lenne. Ha egy csoport "érzése" lehet a kritérium, akkor ajtó-kapu nyitva az önkénynek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés