Az MSZP szerint az osztrák modell jobban támogatja a dolgozókat

2020. november 14. 13:20
Bár Orbán Viktor miniszterelnök azt mondja, hogy Magyarország Ausztriát követi a koronavírus-járvány kezelésében, valójában jelentősek a különbségek Komjáthi Imre szerint.

Bár Orbán Viktor miniszterelnök azt mondja, hogy Magyarország Ausztriát követi a koronavírus-járvány kezelésében, valójában jelentősek a különbségek: az osztrák intézkedések sokkal inkább szolgálják a dolgozók érdekeit – hangoztatta az MSZP elnökhelyettese szombati online sajtótájékoztatóján. Komjáthi Imre úgy vélekedett, hogy magyarok milliói félnek a létbizonytalanságtól, ez a stressz pedig még a vírusnál is gyilkosabb lehet. Ausztriában már márciusban elindult egy állásmegtartási és bértámogatási rendszer, míg Magyarországon csupán megkésve és kisebb forrással vezettek be ilyet – emelte ki.

Az MSZP azt akarja, hogy hosszabbítsák meg az álláskeresési járadék időtartamát 9 hónapra, az ellátás összege pedig legyen legalább nettó 100 ezer forint. Az osztrákok az egyéni vállalkozókat is jobban támogatják – hangoztatta az elnökhelyettes, aki szerint a magyar kormány késve és kapkodva reagált, holott már nyáron fel kellett volna készülnie a járvány második hullámára. A Fidesz a tőke érdekeit szolgálja – tette hozzá. Az MSZP több pénzt adna a bajbajutottaknak. Komjáthi Imre közölte: ragaszkodnak a 80 százalékos bértámogatáshoz a munkahelyek megtartása érdekében, valamint 100 százalékos táppénzt adnának a fertőzötteknek, hogy a dolgozóknak ne kelljen választaniuk a családjuk megélhetése és a saját egészségük között. Az ellenzéki párt azt is szorgalmazza, hogy segítsenek a nyugdíjasoknak, valamint azoknak a szülőknek, akik nem tudják megoldani gyermekük elhelyezését.

(MTI)

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés