Alakul a dráma: folyamatosan hagyják magára Boris Johnsont tanácsadói

2020. november 14. 8:48
Dominic Cummings is elhagyta a Downing Street 10-t, miután egy kiadósat üvöltözött a kormányfővel.

Újabb tanácsadója hagyta ott Boris Johnsont: ezúttal Dominic Cummings pakolta össze cuccait a Downing Street 10-ben. Korábban a kormányfő jobbkezének számító Cummings állítólag egy kifejezetten kemény veszekedés után döntött úgy, hogy magára hagyja a miniszterelnököt. A főtanácsadó péntek este lépett ki a miniszterelnöki irodaként és lakásként használt Downing Street 10-ből, követve Lee Cain kommunikációs főnököt, aki szintén nemrég mondott fel a miniszterelnöknél.

Különösen aggasztó, hogy a viták és szakítások közvetlenül az újabb Brexit-tárgyalások előtt következtek be. A London-Brüsszel tárgyalások december 31-ig, az átmeneti időszak határidejéig folyhatnak. „Csak gondoljunk bele ebbe a kritikus pillanatba: egy hét során, melynek döntései komoly hatással lehetnek nem csak az Egyesült Királyságra, de Európa egészének jövőjére is, a miniszterelnök elvesztette két legfontosabb tanácsadóját, figyelmét pedig eltérítette a Westminsterben megvívandó csatája” – fogalmazott Sophy Ridge, a Sky riportere.

Mindeközben a The Sun arról számolt be, hogy Johnson és Cummings szó szerint üvöltözött egymással, mielőtt a tanácsadó úgy döntött magára hagyja a kormányfőt. Vélhetően a konfrontáció Cain kérdéskörét illetően alakult ki.

Fotó: Dominic Cummings (MTI/ EPA/ Will Oliver)

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

@Kristály
"https://www.szabadeuropa.hu/

Egy, a Szabad Európa birtokába került hangfelvétel bizonyítja, hogy a köztévénél kimondták: a kampányban a kormányt kell támogatni, akinek pedig ez nem tetszik, az adja be a felmondását.

Cikksorozatunk előző részében azt mutattuk be három forrásunk segítségével, hogy miként terjedt át a külső befolyás az MTVA külpolitikai rovatára, és milyen témák számítottak érzékenynek. Most azt mutatjuk be, hogyan fokozódott a nyomás kampányidőszakban. Egy birtokunkba került hangfelvételen pedig az MTVA egyik vezető szerkesztője egészen nyíltan beszél arról, mik a politikai elvárások az intézményben.

Na, akkor erről is szeretnék állásfoglalást a Mandineren!

darázs 2020. november 14. 8:44
3
@nick89
hazudtok mint mindig

Kristály 2020. november 14. 9:12
@nick89
A munkaadója joggal
elvárhatja. Egy cégnél sem türik meg ha az
alkalmazzott a cég
ellensége .Probáld
ki nyugaton is így megy."

Azért ott a NER-ben a tények még most se zavarják a gondolataitokat!

Biden ír felmenőkkel rendelkezik ( Anyja Finnagenként született), állítólag figyeli azt, hogy az Ír-Északír határ átjárható legyen, azaz ne legyen igazi hard brexit. Ha ez lenne, akkor nehezebb lesz az USA-UK szabad-kereskedelmi egyezmény megkötése, amire Boris számít.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés