A sármelléki reptér többségi tulajdonosává vált az állam

2020. november 14. 14:36
Új szintre léphet a hévízi turizmus: többségi tulajdonos lett az állam a sármelléki reptéren.

Új lendületet kaphat az Északnyugat-Balaton és Hévíz turisztikai fejlődése, ugyanis az állam többségi tulajdonába került a sármelléki repteret működtető Hévíz-Balaton Airport Kft. A nemzeti vagyonkezelő által szolgálatott információk szerint a részesedés 90%-a lett az államé – állítja a Magyar Nemzet. A reptér egy hosszadalmas, akvizíciós tárgyalássorozat végével került többségében az állam tulajodnába. A reptér részesedésének 90%-a 114 millió forintos vételáron kelt el november 11-én. A maradék 10%-ot Hévíz Város Önkormányzata megtartotta.

Az állami tulajdonrész jogköreit november 12-től a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Zrt. gyakorolja. „Az ágazati irányító szervezet a turizmusra való széles körű rálátással, többségi döntéshozóként azt az alapvető célt is képviseli a sármelléki repülőtéren, amely a stratégiai fontosságú iparág fejlődési irányai szerint a leglátogatottabb magyarországi utazási térség, a Balaton és Hévíz vonzerejének növeléséhez is jelentősen hozzájárul” – jelentette ki a vagyonkezelő.

A térség fürdőkínálata miatt igen felkapott turisztikai desztinációvá vált. A kimutatások szerint a turisták által itt eltöltött idő lényegesen eltér és jóval meghaladja a többi hasonló, magyarországi desztinációét.

Fotó: Varga György

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És egy újabb lesújtó hír, Orbánék már mindent elloptak jeligére, lásd Dobrev: "10 éve csak látványkormányzás folyik és harácsolás."
Ez immár nem irónia, ez komoly:
"Soha egy magyar kormánynak nem volt még akkora tartaléka, mint a jelenleginek"
Még ez is: "Orbán Viktor aláírta az ingyenes internet biztosításáról szóló kormányrendeletet"
Sötét nap - ez is! - a libsináci mocskoknak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés