Pedofilhálózatot számoltak fel Ausztráliában

2020. november 11. 9:00
A dark weben működő hálózat több kontinensen is terjesztette az erőszakpornót.

Gyermekeket szexuálisan kizsákmányoló, interneten keresztül működő hálózatot számoltak fel Ausztráliában és az Egyesült Államokban, a két országban 17 gyanúsítottat vettek őrizetbe, akik ellen 828 vádpontban indult eljárás – közölte szerdán az ausztrál szövetségi rendőrség.

A bűnözőknek áldozatul esett gyerekek átlagéletkora 8 év, a legfiatalabb 16 hónapos, a legidősebb pedig 15 éves volt. Az ausztrál hatóságok nyolc új-dél-walesi férfi ellen 577 vádpontban emeltek vádat. Az ausztrál rendőrség közlése szerint „a kizsákmányoló hálózat világszerte kiterjesztette förtelmes tevékenységét”. Hozzátette, hogy az ügyben 146 jogsegélykérelmet terjesztettek elő, mivel a nyomozás európai, ázsiai, amerikai, kanadai, illetve új-zélandi szexuális bűncselekményeket elkövetőkhöz vezető szálakat derített fel.

Az Egyesült Államokban három gyanúsítottat fogtak el, egyikük gyermekgondozó. Christopher Woods, az ausztrál szövetségi rendőrség gyermekvédelmi műveleteinek ügyvivő parancsnoka szerint a bűncselekmények mértéke példa nélküli.


„Ezek a férfiak a gyanú szerint gyermekzaklatási anyagokat készítettek társaik züllött vágyainak kielégítésére, egy fikarcnyit sem törődve azzal, hogy tetteik milyen maradandó hatással lesznek ezekre a gyerekekre” – hangsúlyozta Woods. Az ügyben az első őrizetbevétel februárban volt, a legutóbbi pedig a múlt héten.

(MTI)

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A magyar olajszőkítő - közvagyonprivatizáló - maffiátépítő - közpénztolvaj - uniósforrásokatlopó - földrabló - korrupt - törvényfelettálló hálózatokat is fel kell számolni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés