Kalapáccsal verték szét a Schönherzet a hallgatók

2020. november 11. 10:56
A Telex szerint a járványügyi rendelkezések miatt dühödtek be.

Kedd reggelre a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Schönherz Kollégiumának több helyiségét is szétverték a hallgatók. Az egyetem vizsgálatot rendelt el, a kollégium üzemeltetéséért felelős cég pedig feljelentést tesz – adta hírül tegnap a Telex. 

„Nagyon para, bazmeg! Mint egy ilyen laktanya, vágod, amit szétbarmolnak az oroszok” – hallható azokon a felvételeken, melyek a (BME) Schönherz Kollégiumában készültek. A  kollégium több helyiségében is durva pusztítást végeztek a hallgatók kedd reggelre. A székeket, ágyakat és matracokat szétdobálták, az egyik szobában pedig kalapáccsal kezdték el kibontani a falat. Az erről készült videót Telexhez juttatták el.  

A Telex olvasói szerint a hallgatók azután kezdtek rombolni, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn minden eddiginél szigorúbb járványügyi korlátozásokat jelentett be, egyebek mellett azt is, hogy november 11-től a felsőoktatás csak online formában működhet, az egyetemi kollégiumokat bezárják – számol be az újság. 

„A vizsgálat alapján tudunk majd pontos választ adni arra, hogy hányan vettek részt a rongálásban. A rongálásban részt vevő hallgatókat érintő szankciókról a fegyelmi eljárás lefolytatását követően az Egyetem Fegyelmi Bizottsága fog döntést hozni, valamint az üggyel kapcsolatban ismeretlen tettes ellen rendőrségi feljelentést indít a kollégium üzemeltetéséért felelős cég” – írta a BME vezetősége a Telexnek eljuttatott közleményében. A XI. kerületi Rendőrkapitányság nyomozást indított. 

(Forrás: Telex)

Összesen 132 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én kilógatnám őket a 18.-ról. Nem muszáj nyaknál fogva, jó lesz bokánál is.
Basszák meg, mi anno ugyanitt kifestettünk, padlószőnyegeztük a szobát magunknak, saját erőből ...

Kedves wanderer!

A lényeget fogalmaztad meg. Még annyival egészíteném ki, hogy a felsőoktatásba tömegével érkeznek félművelt, az alapvető érintkezési normákat nem ismerő, vagy felrúgó gyerekek. Család és iskola, a szocializációs transzfer tekintetében az előbbi áll vesztésre. Szomorú jövő vár országunkra, a szemünk előtt nőnek fel olyan nemzedékek, amelyek számára a család, a vallás -legyen zsidó, avagy katolikus - , a nemzet, a kultúra, az identitás nem jelentenek semmit. Volt idő, amikor a Nyugat mindenféle értékrend tekintetében iránytűnek számított. Az iránytű szerepe megmaradt, csak eltűnt belőle az értékrend. Ki a felelős? Ki építi le a jövőt e téren is?

S az nem vigasztal, hogy lassan az Amazonia mentén élő, eddig érintetlen népek is formájában más, de tartalmában hasonlókkal szembesülnek.

Hülyeségi verseny az SZFE-vel?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés