A Jobbik üdvözli Joe Biden győzelmét

2020. november 7. 19:33

Jobbik
MTI-OS
Végre lehetőség nyílik arra, hogy az Egyesült Államokkal karöltve törjük meg a populista, illiberális despoták hatalmát.

„Donald Trump vereségével a napi politikai gyakorlattá emelt populista hazugsággyártás, félrevezetés és a tényeket figyelmen kívül hagyó tömegmanipuláció szenvedett vereséget. A normalitás és az emberek józansága kerekedett felül. Intő jel ez Trump lelkes politikai elvbarátainak a világ más pontjain, és erőt adhat a szabadságukért küzdő fehéroroszoknak, lengyeleknek és nem utolsó sorban nekünk, magyaroknak.

Úgy tűnik, Trump úgy használta a Republikánus Pártot, mint egy kölcsönvett szmokingot, amelyet most pecsétesen és megtépázva fog visszaadni. Sok munkájába fog kerülni a republikánusoknak, hogy pártjukat Trump ámokfutása után ismét hiteles, valódi konzervatív értékeken alapuló erővé tegyék.

Az a tény, hogy rekord magas számban mentek el az amerikai választók szavazni, azt is jelenti, hogy nem lehet bármit megtenni az emberekkel se az Egyesült Államokban, se máshol. Biden győzelme nagyon rossz hír a populistáknak és nagyon rossz hír Orbán Viktornak.

Joe Biden nagyon tapasztalt a belpolitikai egyensúlyozásban, higgadt és megfontolt centrista politikus, aki maga mögé tudta állítani a társadalmi békére vágyó amerikaiak többségét. Azért fog dolgozni, hogy betemesse az árkokat, amiket elődjétől örökölt, s egy felfokozott és indulatos kampány után az egész országot szolgálja, ne csak a saját híveit.

A megválasztott jövőbeni 46. amerikai elnök nem kevésbé tapasztalt külpolitikailag, és valószínűleg a Trump alatt feszültté vált USA-EU viszony normalizálása lesz az egyik prioritása. Joe Biden kampánya során sajnálatos módon többször említette Magyarországot negatív példaként, mint azt az országot, ahol veszélyben van a demokrácia. Válaszul a magyar kormány méltatlan módon támadta Biden családját és próbált beavatkozni a választásokba. Ez a fajta elszabadult külpolitika, ami nélkülözi a diplomácia elemi követelményeit, nem fejezi ki Magyarország többségének a véleményét. A néppárti Jobbiknak az euroatlanti szövetség különösen fontos, ezért mindent meg fogunk tenni, hogy a lehető legjobb kapcsolatot építsük ki az új elnökkel, az adminisztrációval és a leendő budapesti nagykövettel.

Az amerikai-magyar kétoldalú kapcsolatok is új fejezethez érkeztek a mai napon. Végre lehetőség nyílik arra, hogy az Egyesült Államokkal karöltve törjük meg a populista, illiberális despoták hatalmát. Magyarországnak meg kell mutatnia, hogy nem a világ szégyenpadon ülő országaihoz tartozik, hanem tanulva az amerikai példából, egy demokratikus, szabad és a nyugati értékek iránt elkötelezett kormányt fog választani 2022-ben.”

Összesen 162 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

:))))))))))))))))))))

Na, ez mondjuk 2015-ben a Hírcsárdán lett volna paródia... de nem, talán még a Hírcsárdának sem lett volna ehhez elég fantáziája.

Minden egyes szó zseniális ebben a közleményben. Mondjuk ha köbre emelnénk az SZDSZ-be oltott DK-t, akkor sem jönne ki abból egy ENNYIRE elvetemült közlemény.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés