Szent Ikonra esküszik a szocdem, hogy nem volt szekus

2020. november 6. 18:28
A román PSD elnöke, Marcel Ciolacu a Bibliára esküszik, hogy nem volt szerepe a kommunista titkosszolgálatban.

Miután párttársai többször megvádolták, hogy a szolgálatok embere, Marcel Ciolacu a román társadalom legnagyobb tekintélyét, a vallást hívta segítségül. Mostantól mindenki el kell higgye, hogy nincs köze a titkosszolgálathoz – adta hírül az azonnali.hu.a román Libertatea lapnak adott nagyinterjú szemléjében. 

„A romániai posztkommunista-nacionalista Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökének, Marcel Ciolacunak eddig már többször szembe kellett néznie párttársai azon vádjával, hogy a titkosszolgálatok embere.  Ugyanis, miután 2019 novemberében a szocdemek korábbi vezetője, a volt miniszterelnök Viorica Dăncilă elvesztette az államelnök-választást a jobbközép irányultságú, nemzeti liberálisok (PNL) által támogatott erdélyi szász Klaus Johannisszal szemben, Marcel Ciolacu – aki addig a Képviselőház elnöke volt – puccsal ragadta magához a hatalmat a PSD-n belül” – írja az azonnali. 

„Nyíltan tudja mindenki, hogy Sorin Grindeanuval barátok vagyunk. Esténként találkozunk, beszélgetünk. Valószínűleg többet vagyunk együtt Sorinnal, mint a feleségeinkkel. Vagy két hete újabb támadások értek, hogy szekus vagyok, Sorint is támadták, hogy ő is szekus. És akkor ott nálam, a nappaliban van egy ortodox ikonom. Mondom Sorinnak: »Te Sorin, gyere esküdjünk meg az ikonra, hogy nem vagyunk szekusok, mivel lassan már egymásban sem bízhatunk meg.« És akkor ott az ikon előtt megesküdtünk, hogy nincs közünk a szolgálatokhoz.” –  idézett fel titkosszolgálati múltjára vonatkozó ismétlődő támadásokra reagálva egy történetet Marcel Ciolacu a Libertatea lapnak adott nagyinterjújában, melyben a szociáldemokrata pártból korábban kizárt, majd általa visszavett volt miniszterelnök, Sorin Grindeanu is szerepel.

(Forrás: Azonnali.hu, Libertatea.ro)

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés