SZFE: egyeztetésre hívja a szakminisztert az egyetemi közösség

2020. november 2. 13:22
A hallgatók azt kérik Palkovics Lászlótól, hogy az Oktatási Hivatal tegye nyilvánossá azt a végzést, melyben az egyetemen kialakult vis maior helyzet megszüntetésére szólítja fel az alapítványt.

Egyeztetésre hívják Palkovics László innovációs- és technológiai minisztert és az általa létrehozott küldöttséget november 11-re, az Ódry Színpadra a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) polgárai – hangzott el az egyetemi közösség hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. Elhangzott, hogy a tanulmányi félév az intézményben szeptember 14-én kezdetét vette, az oktatás azóta maradéktalanul zajlik. Az egyetemet fenntartó alapítvány pénteken – az intézmény honlapján közzétett – körlevélben tájékoztatta a hallgatókat arról, hogy az oktatást az őszi szünet után felfüggesztik.

A levélben olvasható, hogy az SZFE új vezetése tájékoztatta az Oktatási Hivatalt arról, hogy a hallgatói blokád miatt nem tudják elfoglalni hivatalukat, nem látnak rá az oktatás tényleges menetére, emellett tudomásuk szerint az egyetem elfoglalt létesítményeiben a tűz- és balesetvédelmi szabályok nem vagy csak részben érvényesülnek, a higiénés viszonyok aggasztóak, az épületekben rendszeres az alkoholfogyasztás és a nemdohányzók védelmére vonatkozó szabályok megszegése. „Ilyen körülmények között az oktatás feltételei az SZFE létesítményeiben felelősséggel nem biztosíthatók” – olvasható a levélben.

Az Oktatási Hivatal mindezekre reagálva a „vis maior helyzet soron kívüli megszüntetésre” szólította fel a fenntartót. A vezetés hétfőn tárgyalni akart az oktatók és a hallgatók képviselőivel, akik azonban lemondták részvételüket az egyeztetésen. A hallgatók képviselője elmondta: kérvényezték az Oktatási Hivatal végzésének nyilvánossá tételét, amely az egyetemen kialakult vis maior helyzet megszüntetésére szólítja fel az alapítványt. Mint fogalmazott, erre a Színház- és Filmművészetért Alapítvány alapítói jogainak törvényes gyakorlója, az Innovációs- és Technológiai Minisztérium képes. Ennek érdekében meghívják Palkovics Lászlót és az általa felállított küldöttséget november 11-re az Ódry Színpadra.

(MTI)

Összesen 106 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már az arcuk mentésén fáradoznak a diákok.

Miből gondolják ezek a forradalmárocskák, hogy 3 nap alatt meggondolta magát Palkovics?

Szia! El is fáradtak a semmit tevesben, a bulizásban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés