Göncz Árpád arról beszélt

2020. november 2. 7:31

Karácsony Gergely
Facebook
A Fővárosi Önkormányzat nem az ellenzéki politika része.

„30 évvel ezelőtt Göncz Árpád köztársasági elnök a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén arról beszélt, hogy a pártok részérdekeinél mindig fontosabb kell legyen a város érdeke. Ezt ma sem gondolhatjuk másképpen. Ma, amikor éles vita van a főváros és a kormány között, fontos látnunk, hogy a Fővárosi Önkormányzat nem az ellenzéki politika része. Engem Budapest főpolgármesterének választottak. Az a dolgom, az a munkám, hogy a fővárosiak érdekét képviseljem. Nem egy párt, nem egy haver, nem egy oligarcha, hanem közel 2 millió budapesti érdekét. Ha kell a kormánnyal szemben is.

Ma az a zöld járműbeszerzés a budapestiek érdeke, amely keretében 100 korszerű, alacsonypadlós, kis energiafogyasztású, zéró emissziós trolit és villamost helyeznénk üzembe. Ez a fejlesztés Budafoktól Újpestig, összesen 19 kerületben, 1.5 millió ember kényelmét, a város zöld átalakulását szolgálná. Mi kellene ehhez? Egy aláírás a kormánytól. Előkészítettünk egy rendkívül kedvező megállapodást az Európai Beruházási Bankkal. Hasonlót kötött egykoron Tarlós István és az előző városvezetés, sőt maga a kormány is. A jogszabályok szerint kormányzati jóváhagyásra van szükség a megállapodáshoz.

Ezt tagadják meg tőlünk. Nem pusztán tőlünk, hanem 1.5 millió budapestitől, akiket érintene ez a zöld járműbeszerzés. Tarlósnak engedték, önmaguknak engedik, nekünk nem. Nem hagyjuk annyiban. Ha kell, mindezt minden nap el fogom mondani, mert ez a dolgom. Képviselni a budapestiek érdekét.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rendesen nekiment az ellenzéki pártoknak.

Szerintem ezen borult ki. Biztosan meg akarják mondani neki, hogy ki nyerje meg a felújítást.

Ez van olyan durva elszólás, mint a Hadhazyé.
Karacsony-Tádzsik Gergely el kinéz a bünti.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés