Az elnyomott

2020. október 31. 8:10

Galsai Dániel
Magyar Hírlap
Nem könnyű dolog Iványi Gáborról ironikus glosszát írni.

„Nevezett »független« lelkész (az ellenzéki tüntetések és egyéb megnyilvánulások állandó szereplője) ugyanis így panaszkodott az Euronewsnak: »Orbán Viktor miniszterelnök személyes hadjáratot folytat ellenem.« Eszembe jut a régi latin mondás: »Aquila non captat muscas!« – azaz, a sas nem kapkod legyek után. Persze ez elsőre gonosz jobboldali elfogultságnak látszódik, ezért segítségül vettem a mindentudó internetet. Nos, tegye föl a kezét az a kedves olvasó, aki a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség tagja, vagy legalább ismer olyan embert, aki hallott valakiről, aki Iványi híve! Nincs jelentkező? Az interneten kutakodva ugyanis megállapítható, hogy támogatói körük még a tízezret se éri el – és ezek természetesen nem mind hívők. Ennek dacára – ezt már az Index bogarászta ki – 2010 óta több mint kétmilliárd forint pluszpénzhez jutottak, a kötelezőn felül. Így működik egy pszeudo-balliberális egyház. Istennél a megbocsájtás.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 89 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És ebből működtetnek egy hajléktalanszállót és egy szociális munkás-képzőt. Úgy tudom, a közfeladatok ellátása esetén fenntartófüggetlen a finanszírozás.

De miért baj, ha járvány idején az orvosokat berendelik gyógyítani?
Az volna a baj, ha ezt nem tennék!
Elég ostoba vagy, barátom!

Iványi Gábor 81-ben alapító lelkésze volt a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek. Ma az egyház elnöke és békásmegyeri egyházközségének (Megbékélés Háza Templom) templomépítő parókusa.

Iványi Gáborra egyáltalán nem a Megbékélés jellemző.
Valójában a gyűlöletetét fröcsögi napról napra, kígyót békát kiabál engesztelhetetlen gyűlöletében, egyre több pénzt követelve.
Pedig az Index bogarászta ki 2010 óta több mint kétmilliárd forint pluszpénzhez jutottak, a kötelezőn felül. Így működik egy pszeudo-balliberális egyház.
Jézus egykor így szólt tanítványaihoz: "Bizony, mondom nektek: a gazdag ember nehezen tud bemenni a mennyek országába. Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutni az Isten országába."

Tehát azt mondod: azért rendeleik be az orvosokat, mert nincs elég orvos és azok is inkább 60 felettiek.
Ez így zavaros, de legalább a fideszt tudtad szidni.

Tényleg ostobácska vagy, barátom.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés