Orbán fociimádata határozza meg a járvány elleni védekezést

2020. október 30. 11:09
Bányai György
Magyar Narancs
A kormányfő meccsimádata határoz meg mindent.

„Kitartóan kétezer fölött jár (egyszer már háromezret is meghaladta) naponta az igazolt új koronavírusos betegek száma, ami, ismerve a hazai tesztelési szokásokat, töredéke lehet a valóságos fertőzöttekének. Több ezer koronavírusos ember kezelnek kórházban. A napi adatokat tekintve a végzetes kimenetelű megfertőződések száma többszöröse a tavasziakénak, és ennek növekedési ütemét tekintve Európában csak két országban tragikusabb a helyzet. És nálunk mégis marad a »nagyon kevés« szabály, ahogyan Orbán Viktor fogalmazott szeptember közepén, amikor felvette a legmenőbb magyar álarcát.

Azóta szinte semmi lényeges változás nem történt, legfeljebb egy betarthatatlan rendelkezés a tömegrendezvényeken, így a futballmeccseken történő maszkhasználatról, beleértve az ezt elmulasztók »kivezetésének« röhejesen betarthatatlan kötelezettségét. Valamint a csütörtöki bejelentés: vendéglátó- és szórakozóhelyeken is kötelező lesz a maszk. A kormányfő meccsimádata határoz meg mindent. Novemberben »sorsdöntő« találkozó előtt áll a magyar válogatott (a többek között budapesti helyszínű Európa-bajnokságra történő kijutás a tét). Persze a nézők jelenlétét az európai szövetség határozza meg, ám a Magyar Labdarúgó-szövetség szóvivője jelezte: az UEFA „soha nem megy szembe az adott ország járványügyi rendelkezéseivel. Azokat mindig figyelembe veszi, amikor egy találkozóval kapcsolatos intézkedésekről dönt. A Nemzeti Ligájában is játszunk még két meccset novemberben. Ráadásul ott van a Bajnokok Ligája (BL), benne a Fradival.

Az európai országok döntő többségében üres lelátók előtt zajlanak a meccsek. Nálunk meg büszkén hirdetik: elfogytak a bérletek a Ferencváros hazai BL-mérkőzéseire. Amíg ezek és a válogatottéi le nem zajlanak, általánosságban is nehezen képzelhető bármiféle érdemi korlátozás.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés