Hatvanéves Maradona, a futballisten

2020. október 30. 16:11
Stadiont és egyházat neveztek el róla.

Maradona öntörvényű zseni volt, akit – hiába tett nagy ívben a törvényekre – mindig imádott a nép – írja terjedelmes megemlékezésében a Nemzeti Sport. Már tíz éve úgy tűnt, hetei vannak hátra, szivar, rum és kokain nélkül alighanem ma sem tud létezni, ám ilyen-olyan egészségben, de alapvetően most is vidáman él. Ellenünk mutatkozott be a válogatottban, akárcsak a legnagyobbak közül Cruyff vagy Messi, de velük ellentétben neki sikerült szinte egyedül világbajnokot csinálnia hazája válogatottjából. Hatvanéves lett Diego Armando Maradona, akit a születésnapján a 2010-es ünnepi FourFourTwo-ban közzé tett interjúra is építve köszöntötte a Nemzeti Sport.

A fenti videón megnézheti Maradona góljait a gyakorlatilag általa megnyert legendás, 1986-os világbajnokságról. Ezzel tisztelgünk minden idők egyik legcsodálatosabb labdarúgója, az isteni Diego előtt.

(Mandiner, Nemzeti Sport)

Kép forrása: MTI

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Futball zseni volt, az biztos, de nem kell túlozni az elnevezésben. Ráadásul, a megnyilvánuló emberi gyarlóságai miatt kicsit nehéz őt ma maradéktalanul tisztelni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés