A provokátor

2020. október 30. 21:02

Kocsis Máté
Facebook
Arra kérném Szegőt, ne tetézze, ne fokozza, ne feszítse.

„Ez a szélsőbaloldali újságírónak álcázott provokátor – valami Szegő Péter – azt szeretné, hogy Müller Cecília vegye le a keresztet a nyakából. Gondolom, úgy toleranciailag mondja. Egymás elfogadása, vallásszabadság, miegyebek. Viszont én meg arra kérném Szegőt, ne tetézze, ne fokozza, ne feszítse. Jobb az úgy.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A modern plurális-szekuláris társadalom vallási békéje azon alapul, hogy a keresztények nem akarják megváltoztatni az állam világias jellegét, s fordítva, a plurális társadalom nem kívánja a keresztényektől, hogy lemondjonak az alkotmányos keretek közötti szabad vallásgyakorlásról, beleértve a hitbeli szimbólumok viselését. Ezzel szemben a Szegő P. által képviselt nézet represszív.

Szegő, csak a zsidó vallással szemben, a Dávid csillaggal szemben toleráns.

http://www.mizbtszentendre.hu/..

Világszerte is így van, de Magyarországon biztosan. Ugyanis a katolikus egyház Istennel közösségben minden társadalmi helyzetben feltalálja magát. Nem a struktúrák megváltoztatását erőlteti, mint az evilági-immanens mozgalmak, hanem a Szentháromság szeretetében való személyes növekedést-megújulást ajánlja, s így éri el a pozitív változásokat a világban.

Csatlakoztam. Vissza a csatornába a patkánnyal!

Hát, kimaradt az életemből.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés