Fellebbez az SZFE a Fővárosi Törvényszék végzése ellen

2020. október 29. 18:16
Bíznak a bíróság mindenfajta befolyástól független bíráskodásában.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Sztrájkbizottsága nem nyugszik bele Fővárosi Törványszék azon elsőfokú ítéletébe, mely során a bíróság az egyetem munkavállalóinak sztrájkját jogellenesnek minősítette, ezért fellebbez az ellen. A testület közleményét változtatás nélkül közöljük.

„A Színház- és Filmművészeti Egyetem Sztrájkbizottsága a tegnapi napon, 2020. október 28-án fellebbezést nyújtott be a Fővárosi Törvényszék által kiadott elsőfokú végzés ellen, mely az Egyetem dolgozóinak sztrájkját jogellenesnek nyilvánította. Az SZFE sztrájkbizottsága nyolcpontos sztrájkkövetelést fogalmazott meg a munkáltatóval szemben, valamint egy kilencedik pontban Magyarország Kormányához fordult a modellváltás teljes visszafordítása, az Egyetem alapítványi fenntartásának megszüntetése érdekében. A Sztrájkbizottság követelései mindegyikét továbbra is fenntartja, s a másodfokú eljárás keretében is bízik a Fővárosi Törvényszék mindenfajta befolyástól független bíráskodásában.”

(Facebook)

(Címlapkép: MTI/Mónus Márton)

 

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ronda a bajszos maszkjuk.

Ez fellebbezésnek igen gyenge. Illetve konkrétan mit lebbeznek föl? Ebből inkább az jön le hogy csakazértis szrtájkolunk és kész.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés