Nagyot bukott a ZeKomanda

2020. október 28. 9:22

Stier Gábor
Moszkva tér
A hatalom egyre szűkülő mozgástere részben magyarázattal szolgál Kijev Budapest elleni durva kirohanására is.

Tovább folytatódott Volodimir Zelenszkij pártjának vesszőfutása a vasárnapi ukrán helyi választásokon. A hatalom egyre szűkülő mozgástere részben magyarázattal szolgál Kijev Budapest elleni durva kirohanására is. Ha ugyanis eredmények nincsenek, akkor az ellenségképet kell erőteljesebben építeni.

Csodák nincsenek. Másfél évvel Volodimir Zelenszkij 73 százalékos győzelme után a választók jelentős része elfordul a hatalomtól. Míg a Nép Szolgája tavaly nyáron a parlamenti választásokon még 43 százalékkal abszolút többséget szerzett a radában, addig most már 20 százalék alatt van a támogatottsága. A mára már a belső megosztottságával is küszködő hatalmi párt a milliós ukrán városok egyikében sem tudott komoly eredményt elérni.

A népszolgák a városi tanácsokban sok helyütt a harmadik helyre szorultak, mint ahogy a polgármester jelöltjeik sem jutottak be a második körbe.

Ez az eredmény azt is megmutatta, hogy a nyugat is kezdi leírni Zelenszkijéket, akiket az ország nyugati részében már megvert Petro Porosenko Európai szolidaritás nevű pártja, míg keleten és délen a Jurij Bojko és Viktor Medvedcsuk fémjelezte Ellenzéki platform-Az életért evnevezésű formáció. E két erő egyik oldalról az európai integráció és a nacionalizmus, míg a másik részről a béke megteremtése és az orosz kapcsolatok normalizálása nevében helyez egyre nagyobb nyomást a hatalmi pártra. De támadja már Zelenszkijt egykori támasza, Ihor Kolomojszkij is, aki a Nép Szolgájának szisztematikus szétverésével bosszulja meg, hogy nem kapta vissza a PrivatBankot.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Soros demokráciája - a nyílt társadalom - íme, működik.
Csak a vak nem látja.

Nem szeretném 2022 után megtudni.
Fenyőünnep Gergely, vagy a Bulgárszatyor 3 hónap alatt 30 évre - és egyúttal VÉGLEGESEN - kivéreztetnék Magyarországot, visszavonhatatlanul.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés