Ezért rettegnek a színesbőrű nőktől az urnáknál

2020. október 28. 16:42

Aimee Allison
Newsweek
El akarják rabolni tőlünk a hangunkat és a hatalmunkat.

„Amíg az elnök továbbra is rejtélyes, név nélküli folyókban megtalált szavazóurnákról beszél, mi szóljunk arról is, ami valóban történik. A színesbőrű nők nagy távolságokat járnak be, hosszú sorokat állnak ki, és küszködnek a tájékozódással egy olyan rendszerben, amit egy okból tettek ennyire bonyolulttá: hogy elnyomják a szavazatainkat. Miért? A színesbőrű nők döntő szerepet játszanak az idei választáson. Flordia, Texas, Georgia és Arizona játssza a főszerepet a rettentően sok színesbőrű női szavazat miatt. 

A She te People elemzése, ami a 2016-os népszámlálás adatai alapján készült, megmutatja, mekkora hatalmuk van a színesbőrű nőknek a választás felett. 2016-ban Trump 113 000 szavazattal győzött Floridában, ahol 883 000 szavazásra jogosult színesbőrű nő nem járult az urnákhoz. 91 000-el nyert Arizonában, ahol 342 000, szavazati joggal rendelkező színesbőrű nő nem szavazott. Ha többen mennek el, megnyerhetik ezeket a billegő államokat Joe Bidennek és Kamala Harrisnek. 

De ezek a számok csak a történet egy részét mesélik el. 2016-ban a választók elnyomása nagyon fontos szerepet játszott a választás eredményének formálásában. Például Michiganben 75 000-nél is több szavazat ment a kukába. Wisconsinban a választási azonosítókról szóló jogszabály meggátolta a színesbőrű nőket szavazatuk leadásában, így nyerve meg a választást 23 000 szavazattal Trumpnak. 

Az elnyomó 2020-ban is igyekszik majd eltompítani a színesbőrű nők szavazatainak erejét. Az elkövetőket meg kell büntetni, és nevükön kell őket nevezni: ők antidemokratikus erők, akik el akarják rabolni tőlünk a hangunkat és a hatalmunkat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ti kommunisták mindenkitől rettegtetek az urnáknál. Ezért nem is lehetett választani.

A színes bőrű nők?
Lehet, ők Amerika reménysége?
Hátuk mögött a színes bőrű férfiakkal, ez is egy lehetőség.

Kurva anyátokat azt, gyilkos, fosztogató csőcselék.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés