Az LMP szerint nem elég az 55 százalékos kibocsátáscsökkentés, 65 százalék kell

2020. október 28. 11:43
Népszavazást kezdeményez a zöld párt.

Népszavazást kezdeményez az LMP annak érdekében, hogy Magyarország 2030-ra 65 százalékkal csökkentse az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Schmuck Erzsébet társelnök szerdán, miután benyújtotta az erről szóló kérdést, újságírók előtt bejelentette: a kérdésben petíciót is indítanak, hogy a jövőről ne csak Orbán Viktor és kormánya dönthessen. Schmuck Erzsébet emlékeztetett: az unió jelenleg érvényes klímacélja, hogy 1990-hez képest 40 százalékkal csökkenjen a szén-dioxid-kibocsátás, az Európai Tanács várhatóan decemberben dönt ennek 55 százalékra növeléséről. A politikus ugyanakkor rámutatott: a tudomány és az éghajlatvédelemmel foglalkozó civilek már ezt is keveslik, és 65 százalékos mérséklést szorgalmaznak, ami a gazdasági szerkezet átalakítását és a fenntarthatatlan fogyasztási szokások, életmód megváltoztatását is követelik.

Schmuck Erzsébet azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnök egyáltalán nem érzékeli a klímaváltozás súlyosságát, és ellenáll a szigorú célok elfogadásának. Hozzátette: félő, hogy a decemberi európai tanácsi döntést is megvétózza. A kormányfő szerint Magyarország klímabajnok, „de a bajnokságból már kiestünk” – fogalmazott a társelnök.

(MTI)

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés